ZASPAO DOK JE VOZIO – ONDA SE PROBUDIO I ZALEDIO SE KAD JE SAZNAO KO JE VOZIO SVE VRIJEME!

Jedan odvjetnik iz Italije vozio se u Bolonju, kući. Njegova žena, zajedno sa njihovo dvoje djece, bili su u njegovu Fiatu 1100. Želio je u jednom trenu da ga u vožnji neko zamijeni zato što je jako umoran bio. Svog sina Guida je upitao da vozi, međutim nije mu odgovarao zato što je spavao već duboko.
Poslije nekoliko kilometara, blizu prolaza sv.Lazara, odvjetnik je isto tako zaspao.

Kad se probudio, shvatio je da od vječnosti nije daleko. Zapravo, nekoliko kilometara je tako jurio. Jako se uplašio i pitao: Ko je auto vozio? – ali mu nije niko odgovorio.

Sin koji je desno od njega sjedio, u tom se trenu probudio i rekao kako je spavao duboko.

Žena mu i mlađe dijete začudili su se. Rekli su da je drukčije nego obično vozio. Tad su mu rekli da je zamalo auto udarilo u jednom trenutku u drugo auto, ali ga je savršenim manevrima izbjegao. Isto tako, bio je drukčiji i način na koji je u okuke ulazio.

Žena mu je zatim i rekla: Neko vrijeme si bio nepokretan i na naša pitanja nisi odgovarao.

Tad odvjetnik odgovori: Nisam mogao, zato što sam spavao. 15 kilometara sam spavao! Ali ko je auto vozio? Kako smo izbjegli katastrofu?

Misteriju su razotkrili poslije par mjeseci, kad je on u San Giovanni Rotondo išao. Čim ga je vidio Padre Pio, rekao mu je: Spavao si, ali je auto vozio tvoj Anđeo Čuvar!

Vjerujete li vi u to da imamo svi svog anđela čuvara – ili da nas samo Bog pazi?

Leave a Reply