TUGA: Šumaher ima manje od 45 kilograma!

Tužna je subina legende Formule 1 Mihaela Šumahera… Posle nesreće na skijanju već četiri godine živi kao biljka. Ipak, čini se da slavni Nemac ima samo još jednu šansu.

Te 2013. godine glavom je udario u stenu… Tada je nastala agonija. Šumaher je u teškom stanju, a njegova porodica pokušala je sve. Ništa mu nije pomoglo, ali nada još postoji. Švedski list “Ekspres” tvrdi da će Šumijeva porodica povući poslednji potez. Pred slavnim asom je još jedna operacija. Ako ni to ne pomogne, lekari će dići ruke jer jednostavno izbora više nema.

“Mihael Šumaher još uvek nije u stanju da priča i njegov oporavak je veoma spor”, prenosi “Mundo Deportivo”.

Blizak izvor Šumaherove porodice naveo je različitim evropskim medijima, uključujući “Dejli Ekspres” i “Gazeta delo Sport”, da sedmostruki šampion Formule 1 trenutno ima manje od 45 kilograma.

Šumaher nastavlja oporavak od stravične nesreće koju je doživeo 2013. godine tokom skijanja na francuskim Alpima.

On još uvek nije u stanju da govori i hoda, a u njegovoj kući o njemu brine tim od 15 lekara.

Prema rečima dr Pajen, “moramo sačekati bar tri godine da bi se video napredak”.

Šumaher će biti prebačen u Dalas gde će ga operisati doktor Džulijan Miks, jedan od najcenjenijih neurologa na svetu.

– Imam iskustva sa takvim pacijentima. Niko ih nije lečio više od mene – rekao je Miks za “Bravo”.

Nije do kraja poznato kakvo je zaista stanje legende Formule 1. Ipak, jasno je da nije dobro, a sada je sve u rukama jednog lekara. Ostaje da se vidi da li će uspeti ono što njegove kolege nisu pre njega.

Miks je poslednja šansa za velikog šampiona. Sudbina nekada ume da se poigra sa ljudima.

Kako prenose strani mediji, Šumaherova porodica mora da prodaje stvari kako bi sakupila novac za terapije koje nedeljno iznose i do 140.000 evra.

Tako je prodata vila u Norveškoj, potom privatni avion, a britanski “Ekspres” javlja da je u Berlinu na prodaju stavljen legendarni “Šumijev” autobombil marke Mercedes iz 1998, sa početnom cenom od 130.000 evra.

“Ne smem da komentarišem to”, rekla je menadžer Mihaela Šumahera Sabine Kem.

Prošlog meseca Ferarijev šef Luka di Montezemolo je istakao da 47-godišnji slavni vozač “reaguje” na skupoceni tretman.

“Veoma mi je bilo drago kada sam to saznao. Znam koliko je jak. Uveren sam da će njegova volja biti dovoljna da izađe iz ove teške, veoma teške situacije. Tome se iskreno i nadam”, rekao je tada prvi čovek F1 ekipe Ferarija.

Legenda nemačkog i svetskog sporta je posle udaranja glavom o stenu, u pomenutom padu na skijanju, bio u veštački izazvanoj komi skoro šest meseci, ali je u junu 2014. pušten na kućno lečenje.

Informacije o rasprodaji stvari neki bi uzeli u razmatranje sa određenom zadrškom, jer porodica Šumaher raspolaže sa oko pola milijarde evra usled njegovih sportskih i marketinških dostignuća. Pa opet, troškovi lečenja, koji su svedeni na 140.000 evra nedeljno, i dalje predstavljaju ogroman izdatak, čak i za imućne.

Slavni “Šumi” je pobedio na čak 91 trci Formule 1, osvojio je sedam titula, a od 306 nastupa u “najbržem cirkusu na svetu” čak 155 puta je završio na pobedničkom podijumu, na jednom od tri vodeća mesta.

Leave a Reply