TURČIN SE HVALIO DA JE ULOVIO VELIKU RIBU, NO POGLEDAJTE ŠTA SE DOGODILO U NASTAVKU…

Ribar Savaş Dursun odlučio je da se pred kamerom pohvali izvrsnim ulovom, jednom zaista ogromnom ribom koju je uhvatio na jezeruj no stvari su odjednom pošle totalno krivo…

Naime, mladić ne samo da je za samo par sekundi ostao bez velike ribe, već se i izblamirao…

Šta se zapravo dogodilo možete vidjeti u videu ispod:

Ribolov je aktivnost lova riba. Riječ ribolov se također koristi i za lov na druge životinje koje žive u vodi kao što su razne školjke, rakovi, lignje, sipe, hobotnice, kornjače i druge kralježnjake, jedino se za kitove koristi pojam kitolov. Ribolov je stara i široko rasprostranjena aktivnost sa raznim tehnikama i tradicijama, ali i primjenom modernih tehnoloških pomagala.

Športski ribolov na slatkim vodama regulirano je “Zakonom o slatkovodnom ribarstvu” te “Pravilnikom o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu”. Navedeni tekstovi Zakona dostupni su na web stranicama “Narodnih novina”.

Za obavljanje športskog ili rekreacijskog ribolova na određenom ribolovnom području ribiči kupuju dozvole od ovlaštenika ribolovnog prava koje vrijede samo na ribolovnoj zoni za koju ovlaštenik posjeduje ribolovno pravo. Ako su ovlaštenici zaključili ugovor o recipročnom pravu ribolova na terenima drugog ribolovnog društva, kupnjom dodatne, često jeftinije dozvole moguće je bavljenje športsko-rekreacijskim ribolovom i na ribolovnom području tog društva.

Na području Republike Hrvatske postoji cca 120 ovlaštenika ribolovnog prava, iako je aktivnih športsko-ribolovnih udruga oko 450. Dozvole za ribolov izdaje “Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja” putem ovlaštenika ribolovnog prava.

Dozvole na obavljanje ribolova moguče je kupiti za sljedeća razdoblja:

jedan dan (dnevna dozvola)
tekuću kalendarsku godinu (godišnja dozvola)
Popis ovlaštenika ribolovnog prava ribiči mogu lako naći na web stranicama “Hrvatskog športskog ribolovnog saveza”.

Najčešće korištena oprema slatkovodnog ribolova uključuje štap sa rolom ili koturom te se izvodi sa nekoliko standardnih tehnika ribolova: Ribolov na dnu (grunt), ribolov plovkom, spinning (špinanje, varaličarenje) te mušičarenje. Najčešća lovina uključuje sljedeće riblje vrste: šaran, štuka, linjak, pastrva, deverika, som, babuška. Šaran je najpoznatija vrsta koja se lovi na vodama, a i kao pojedinačni sport na natjecanjima.

Leave a Reply