SKANDAL! Albanski orao i na švajcarskoj televiziji, novinar pozdravio gledaoce isto kao Džaka i Šaćiri (VIDEO)

Potpuno je promašio suštinu ovakvim tumačenjem situacije

Foto: printscreen/rtssport

Ne pomažu mnogo ni Švajcarci da se stiša bura posle spornog slavlja njihovih fudbalera Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

U Švajcarskoj ne gledaju svi blagonaklono na provokaciju njihovih fudbalera, najviše zbog nepromišljenosti zbog koje bi mogli da budu kažnjeni ili suspendovani za sledeću utakmicu, ali isto tako je veliki broj onih koji su stali iza junaka pobede nad Srbijom.

Jedan od takvih je i švajcarski novinar sa stanice “RTS Sport”, koji je, kao što možete da vidite, u toku javljanja iz Rusije “pozdravio” navijače Švajcarske na način na koji su Džaka i Šaćiri proslavili golove – mahanjem dlanovima.

Zapravo, njegova ideja je bila da ukaže na nepravdu kojom su izloženi Šaćiri i Džaka zbog svojih postupaka (FIFA porenula postupak protiv obojice), solidarisao se sa njima tako što je pozvao FIFA da i njega sankcioniše zbog ovog gesta.

Inače, reporter se zove Pierre Pouiller, a gest je pokazao u emisiji: “Au Coeur du Mondial”.

– Gospodo iz FIFA, ako ja uradim ovaj gest i uradio sam, da li mogu i ja da dobijem neku suspenziju i da mi oduzmete akreditaciju?

Posle te rečenice on je skupio dlanove i pokazao orla u maniru fudbalera svoje zemlje.

Malo je reći da je ovo bilo krajnje neprofesionalno i pogrešno viđenje situacije od strane švajcarskog kolege koji, na primer, zaboravio da ga je u tom trenutku gledala i velika srpska dijaspora u Švajcarskoj.

Inače, ovo dole što vidite je “tvit” koji je Pjer “retvitovao” na svoj nalog, na njemu je izvesni Žulijen Bengerter uradio kolaž slavlja raznih fudbalera sa istim položajem ruku kao Šaćiri i Džaka.

Na pomenutom kolažu su Serhio Ramos, Hulk, Mustafi iz Valensije, svi oni na isti način slave, ali svakome je, naravno, jasno da su njihovi motivi spajanja dlanova sasvim drugačiji, da nemaju veze sa politikom.

Dovoditi ih u vezu sa Šaćirijem i Džakom je potpuno pogrešno tumačenje situacije.

Leave a Reply