NE VRAĆAM SE NA TV EKRANE: Voditeljka Jelena Baćić otkrila istinu o SVOJOJ BOLESTI

Spisateljica Jelena Bačić Alimpić , koja je u maju objavila roman “Nigde nema te”, otkriva da se borila sa bolešću dok je pisala novu knjigu. Bivša voditeljka kaže da joj je zbog toga ovaj roman posebno drag, kao i da je uz pomoć jake volje prevazišla zdravstvene probleme.

– Ovu knjigu sam stvarala u teškim životnim okolnostima po mene, i utoliko mi je ona posebna. Pisala sam je u dahu, nošena neverovatnom inspiracijom. Nastajala je u različitim dobima dana, ali najčešće u večernjim satima, jer je tada u mojoj kući najmirnije. Nemam posebne rituale, osim što, kada poželim, popijem čašu vina dok radim.

Pominjete teške životne okolnosti. Možete li objasniti o čemu je reč?

– U pitanju su zdravstveni problemi o kojima ne bih govorila jer je to ipak moja najdublja intima. Najvažnije je da sam se najzad izborila sa svime svojom voljom i upornošću.

O čemu se radi u novoj knjizi?

– Roman “Nigde nema te” je knjiga protkana najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, ljubavi i mržnji, životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima. Radnja je smeštena u vreme pre, tokom i posle Prvog svetskog rata.

Da li vam se dešavalo da se rasplačete nad sudbinom vaših junaka?

– Uvek. Samo tako umem da pišem.

Hoćemo li vas možda opet gledati na TV-u?

– Najverovatnije nećete. Nemam želju da se vratim televizijskom novinarstvu. Najsrećnija sam dok pišem.

Leave a Reply