Ako ljetujete u Crnoj Gori, mogli biste da budete u velikom problemu, naročito ako ste sa djecom!

Jedan od najfrekventnijih magistralnih puteva ka crnogorskom primorju, dionica između Ribarevine i Mojkovca, od danas je u prekidu. Prekid će biti naredna dva dana od 9 do 14 časova, kada će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen.

Putnici koji krenu ovim putem ka moru trebalo bi da znaju da odatle ne postoji alternativni pravac kojim bi mogli da zaobiđu tu dionicu i ukoliko upadnu u kolonu vozila moraće da čekaju dok put ne bude ponovo prohodan.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore savjetuju vozače da ako su planirali da u tom periodu idu ka crnogorskom primorju, kako ne bi bespotrebno čekali u koloni, treba na vrijeme da se upute ka drugim graničnim prelazima.

Savjetuje se odlazak na granični prelaz Jabuka, do kojeg se stiže preko Prijepolja. To je jedini način da se zaobiđe ova dionica magistralnog puta.

– Jedini alternativni put jeste da vozači kada dođu u Pljevlje skrenu ka graničnom prelazu Jabuka odakle mogu da idu preko mosta na Tari, pa na Mojkovac i tako da zaobiđu radove, ili da kad pređu ovaj granični prelaz nastave preko Žabljaka, ukoliko putuju ka Risnu ili Herceg Novom – kažu AMS Crne Gore.

Oni napominju da će radovi biti završeni 4. jula u 14 časova.

Put koji vodi ka crnogorskom primorju kroz Mojkovac, skoro svake godine je u redovnim ili vanrednim radovima i sanacijama, što turistima znatno otežava put ka krajnjoj destinaciji. Putari Crne Gore su u maju 2017. godine takođe radili ovu dionicu puta.

Prelaz Jabuka se preporučuje ako do crnogorskog primorja planirate putovanje preko Žabljaka. Na njemu po pravilu nema gužve, jer nema kamiona i autobusa.

(Alo.rs)

Leave a Reply