ALEKSANDRA JE NAJMLAĐA MILIJARDERKA NA SVETU: Evo kako je došla do ogromnog bogatstva (FOTO)

– Nije samo novac dovoljan za uspeh – rekla je najmlađa milijarderka koja se ove godine našla na Forbsovoj listi najbogatijih

Aleksandra Andersen (19) iz Norveške koja se bavi profesionalnom dresurom konja, našla se na Forbsovoj listi najbogatijih. Na njenom računu se nalaze neverovatne 1,2 milijarde dolara.

Ona i njena sestra Katarina (20) prvi put su se pojavile na listi kao 1475. po bogatstvu. To se dogodilo tako što im je njihov otac Johan preneo udeo u svojoj kompaniji “Ferd Holdings” 2007. godine. Inače, porodica Andersen je ostvarila veliko bogatstvo u duvanskoj industriji generacijama unazad.

Ova kompanija je prodata za 500 miliona dolara 2005. godine, a novac je investiran u nekretnine i fondove. Dve godine kasnije otac im je dao 80 odsto njegovih akcija u kompaniji “Ferd Holdings”.

– Osećam veliku odgovornost. Smatram da sa jedne strane ovo nisam zaslužila dok sa druge strane želim da unapredim kompaniju i učinim je boljom. Naći način da uzvratite ono što ste dobili je veoma teško – rekla je ona.

Katarina i Aleksandra su se našle na listi zato što imaju preko 17 godina i u obavezi su da objavljuju njihov porez, što znači da je njihovo privatno bogatstvo postalo javno. Iako ima ogromno bogastvo, ova devojka najviše vremena provodi sa svojim konjima kod kuće u Nemačkoj, gde se profesionalno bavi jahanjem.

💕

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

Lady in red dancing with Empire💃🏼

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

The newest star, Hesselhøj Donkey Boy✨ stallion born in 2012

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Leave a Reply