Hrvati se žale na “razuzdane Britance”: Iživljavaju se i drogiraju, nije ni čudo što je sad neko U*IJEN

Lokalne vlasti iz Hvara i Novalje žalile su se na razuzdane turiste, mahom iz Britanije, koji se ponašaju kao da su “pušteni sa lanca”. Na Pagu kažu da je bilo pitanje vremena kad će neko da pogine.

Sezona žurki na Zrću od samog početka leta počela je krvavo. Za sada neidentifikovani muškarac, za kojim policija još traga, navodno Britanac, u sukobu na Hideout festivalu ubio je 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije.

U sukobu su još dvojica mladića, takođe Britanca, povređena. Jedan od njih je 21-godišnjak i lakše je povređen, a drugi je 26-godišnjak kojeg su prevezli u zadarsku Opštu bolnicu. Stanje mu je bilo teško. Navodno je pet puta proboden u grudi. U vezi sa ovim slučajem, sedmoro ljudi je ispitano u policiji.

Na Zrću festival i dalje traje i omiljen je upravo među britanskim turistima. U Novalji je trenutno 20.000 turista, od kojih je 12.500 Britanaca, a nije tajna da su turisti raskalašni gosti.
– Iživljavaju se, drogiraju i u boljoj su finansijskoj situaciji, a onda se svi iščuđavaju kad se ovako nešto dogodi – rekao je za “24sata” Domagoj Polić koji radi na iznajmljivanju morskih skutera koji dodaje da je na festivalu 90 odsto Britanaca.

Poslednjih nekoliko godina lokalne vlasti hrvatskih prestonica žurki, poput Hvara, Paga i slavnog Zrća, žale se na turiste, mahom iz Britanije, koji se ponašaju kao da su “pušteni sa lanca”. Poznati po tome da im novac nije problem i da većinom ostavljaju dobar bakšiš Britanci su, što se tiče finansijske koristi i te kako dobri gosti, ali ponašanje na odmoru je skandalozno. O njihovim neredima na hrvatskoj obali pišu i britanski mediji.

Prošle godine se, zbog njihovog ponašanja tokom festivala, gradonačelnik Novalje lično izvinjavao građanima.

– U meni se mešaju osećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen varvarizmom i nekulturom značajnog dela mladih gostiju iz Engleske. Uprkos činjenici da smo od policije dobili značajno pojačanje, stanje reda i sigurnosti ovih dana je ozbiljno ugroženo – rekao je tada Ante Dabo.

Da su britanski partijaneri problematični gosti, ranije su svedočili i iznajmljivači apartmana. Jedna je iznajmljivačica iz Novalje nakon grupe britanskih gostiju morala je u potpunosti da renovira svoja dva apartmana.

– Upale klimu, otvore vrata i prozore i izađu na plažu. Klima radi iako njih nema, a svetla ne gase ni usred dana. Videli smo da su popucale police u frižideru, a našli smo i tragove sive boje na podu. Pokvarili su i klimu, moraću da kupim novu – opisivala je iznajmljivačica. Ona je dodala da su sa krova skidali korišćene kondome koje su gosti bacali kroz prozor, a pijani turisti znali su da se i spotaknu na njih.

– Ostavili su bakšiš u iznosu od 1.000 kuna, ali šteta premašuje taj iznos – požalila se ona.

Izvor: blic.rs

Leave a Reply