Čovjek koji je napravio kuću o kojoj bruji cijeli Balkan – ovo nigdje nema na svijetu

Jedna kuća je postala prava turistička atrakcija, zbog koje se mnogi ljudi zaustavljaju samo kako bi se uslikali pored nje. Ta kuća je zaista jedno jedinstveno prebivalište, dok bi i mnogi željeli da imaju istu ovakvu kuću. Morat ćete i sami priznati da je nešto posebno kada je pogledate.

Ova kuća ne izgleda nikako prema pravilima gravitacije, jer sve što bi trebalo biti dole, kod ove kuće je gore, a naravno i obrnuto. Dom kojeg ćete danas pogledati prkosi svim pravilima, a mnogi se i pitaju kako je ovaj čovjek dobio dozvolu za gradnju jednog ovakvog doma, ali morate čuti priču koja stoji iza nje.

Dosta arhitekta se trudilo kako bi pobijedilo gravitaciju, ali ovaj čovjek koji je samo majstor je to uradio jednostavno. On je prevario gravitaciju na takav način da je prevario samo ljudski pogled, te je dokazao da nije sve tako kakvih se čini. Čovjek koji ju je napravio živi unutra sa svojom porodicom, a sve ostale ljude vara jer je ta kuća obična optička varka.

Osoba koja je ovo napravila je inače majstor već dugo godina, a on i ne zna raditi nikakav drugi posao. On i voli svoj posao jer inače ne bi radio ovakve projekte ukoliko ne bi volio svoj posao. Njemu je 65. godina, a već je i otišao u penziju, te je njegova supruga govorila da je lud kada joj je rekao šta želi napraviti.

Neke građevine nas mogu jednostavno ostaviti bez riječi, dok ćete i vi sami reći da se svakako trebalo ovog sjetiti. Čovjek dolazi iz Makedonije, te je on napravio kuću koja stoji na krovu, a nećete vidjeti ništa slično, dok niti ova kuća može proći nezapaženo. Radi njenog izgleda se dosta priča o njoj i veoma je popularna, dok ovaj majstor kaže da je htio uraditi nešto drugačije i uzbudljivo, a pogledajte kako ona izgleda:

Edit

Leave a Reply