Oko paradajza je posuo sodu bikarbonu – uraditi ćete i vi isto kada saznate razlog

Ukoliko se pitate zašto bi neko posuo sodu bikarbonu, definitivno ćete i vi početi raditi kada ovo pročitate. Soda bikarbona je sjajna za razvoj paradajza.

Ovo je sjajan trik, vrlo lako ćete sve probleme u vrtu riješiti sa kojima se susrećete stalno. Ovo je trik tri u jedan ako tako možemo reći, jednu namirnicu trebate da riješite vaša tri najveća problema bašte.. Slabo vam raste paradajz, kiselost zemljišta je povećana pa lošiji ukus ploda bude, ptice svako jutro dolaze i jedu vam plod.

Kada pospete sodu bikarbonu, riješiti ćete se ova tri problema, a u nastavku vam otkrivamo više pojedinosti.

Ne funkcioniše kod svih sorti iz dvorišta onako kako bi trebalo i kako ste vi možda zamislili. Pomoć je naravno uvijek dobrodošla. Mi vam sada donosimo neke savjete, koji će vam pomoći prilikom uzgajanja, tako da ćete imati ukusniji i bolji paradajz.

Namirnica koja će vam obezbijediti da pradajz raste dobro je soda bikarbona. Kada vam paradajz dođe do veličine dva i po centimetra, tada je potrebno da pospete četiri male kašike sode bikarbone. Ovaj postupak ponovite opet prije same berbe.

Smanjiti ćete kiselost zemljišta, dosta ukusniji će vam biti paradajz. Ukoliko biste željeli spriječiti da vam ptice jedu biljke, samo ostavite pored posudu sa vodom. One će moći da ugase žeđ, neće tako donositi štetu plodovima vašim.

Inače, pišite nam vaša mišljenja o ovome, kao i šta vi koristite da vam plodovi budu sočni, ukusni i veliki…

Leave a Reply