OTAC U*UŠIO VLASTITOG SINA (3): Stavio ga za kaznu u veš mašinu i uključio je! Majka bila tu…

Francuz optužen da je ubio svog 3-godišnjeg sina tako što ga je stavio za kaznu u veš mašinu, pojavio se u utorak pred sudom.

Otac, Christophe Champenois (37), tvrdi da se ne sjeća ničega, no rezultati istrage dali su dovoljno dokaza da ga se optuži jer je, navodno, stavio dječaka u veš mašinu, koju je zatim i uključio.
Mališan nije preživio stravičnu kaznu.

Sve se događalo u problematičnoj porodici 25.11.2012. godine. i Christopheova bivša žena optužena je u ovom slučaju za saučesništvo, iako ona potpuno negira krivicu i umiješanost u incident.

Šokantan slučaj dogodio se u gradu Germigny-l’Eveque,istočno od Pariza.

Nakon što je dječaka izvadio iz veš mašine i vidio da ne diše, otac je pozvao Hitnu pomoć. tvrdeći da je mališan pao niz stepenice i da mu je on pokušao pomoći tako što ga je okupao, ali da se ovaj ugušio jer mu je, nesvjesnom, voda ušla kroz nosnice.

Međutim, istraga, ali i izjava sestrice malog Bastiana po kojoj je otac stavio dječaka u veš mašinu za kaznu, govorili su drugačije.

I dječakova majka Charlene Cotte (29), potvrdila je da je Champenois stavio Bastiena u veš mašinu koju je potom uključio.

Žena teško optužuje supruga. Tvrdi da se ona u trenutku incidenta igrala puzzli sa kćerkicom, i kazala je da je njen suprug, nakon što je vidio da dječak ne diše, kazao “Barem nas više neće uznemiravati”. Charlene tvrdi da je pokušala spasiti dječaka, ali da ju je Christophe odgurnuo od veš mašine.

Komšija koji je nakon incidenta ušao u kuću ne bi li pokušao pomoći Bastienu kazao je da je dječak bio smrznut, potpuno gol, blijed, a tijelo mu je bilo opušteno, kao igračka.

Javnost u Francuskoj šokirana je i zbog propusta socijalnih službi, jer je ova problematična familija njima bila i ranije pznata, a otac je navodno Bastiena, kojeg, tvrdi se, nije želio, i prije ubistva okrutno kažnjavao.

Leave a Reply