LEGIJA U NOVOJ KNJIZI OTKRIVA TAJNU APARTMANA 331: Ko je na ogledalu kupatila ostavio broj JEDAN, dok je Knele ležao u lokvi krvi? (VIDEO)

Hajat je postao sinonim za misteriozna ubistva!

U čuvenom apartmanu 331 hotela “Hajat” u Novom Beogradu, 28. oktobra 1992. godine, ubijen je dvadesetjednogodišnjak iz naselja Braæe Jerkoviæ, Aleksandar Kneževiæ Knele.

Telo momka koji je ostao upamæen po imidžu èiji su simboli bili firmirana trenerka, patike, kratka frizura i zlatan lanac oko vrata naðeno je sledeæeg dana. Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: „Broj 1“.

Biografija

Aleksandar Kneževiæ je roðen 27.04.1971. godine kao prvo dete, od oca Dušana i majke Vladanke Kneževiæ. U osnovnoj školi je bio odlièan ðak, kada je imao dvanaest godina jedva je preživeo pencilinski šok, a pet godina kasnije je zbog svog mladalaèkog revolta okinuo blic fotoaparata u oko i gotovo oslepeo.

Voždovcu je bio poznat kao vrsni sportista i vatreni navijaè Crvene zvezde. Poèetkom devedesetih godina upoznaje najpoznatijeg Voždovèanina Ðorða Božoviæa zvanog Giška sa kojim postaje veliki prijatelj. Knele se najèešæe družio sa ljudima poput Radovana Lagundžina zvanog Žabac, Romea Saviæa zatim Mirka Tomiæa zvanog Bosanac a bio je vrlo blizak sa ubicom Ljube Zemunca, Goranom Vukoviæem zvanim Majmun, tadašnjim šefom Voždovaèkog ganga.

Prve rane

Pošto se aktivno družio sa Giškom, Knele se 1991. godine pridružio Srpskoj gardi i otišao na ratište u Borovo selo, kraj Vukovara. Zajedno sa Giškom i Branislavom Matiæem Belim bio je uèesnik èuvene demonstracije koja se odigrala 9. marta. 1991. godine u Beogradu. Posle demonstracija 9. marta, postaje zvanièni telohranitelj Vuka Draškoviæa.

Maja meseca 1992. godine ispred kafiæa “Freska” u ulici Vuka Karadžiæa broj 12. posle žestoke svaðe i vreðanja na nacionalnoj osnovi Milan Jankoviæ, momak iz Bijelog Polja, ranio je Kneleta u predelu prepona i Knele je ubrzo prevezen u Klinièki centar. Nakon ovog ranjavanja Knele je napadnut i u jednoj automehanièarskoj radnji i samo je pukom sreæom izbegao smrt.

Bio je uèesnik mnogih pucnjava po Beogradu, uèestvovao je u obraèunu ispred restorana “Poslednja šansa” i diskoteke “Luv” na Voždovcu. Nedugo zatim, kako je opisano u knjizi Kriminal koji je promenio Srbiju, ispred kluba Nana na Senjaku, dve maskirane osobe, naoružane kalašnjikovima, istrèavši ispred Kneletovog poršea ispalile su više hitaca. I ovog puta Knele je imao sreæu pošto se podvuko pod volan automobila, pa je prošao samo sa ogrebotinom, dok je porše bio ošteæen na više mesta.

Leave a Reply