Ulovljeno misteriozno stvorenje, naučnici zbunjeni uplašeni šta bi to moblo biti (FOTO, VIDEO)

Misteriozno stvorenje koje podseća na vuka ubijeno je u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo biće je zbunilo stručnjake za životinje koji kažu da nemaju pojma šta je to.

Farmer je ubio životinju nakon što ju je otkrio blizu stoke u blizini Dentona u državi Montana. Međutim,stručnjaci koji verifikuju ulovljene vukove kažu da je životinja, ipak, nešto drugo.

„Nemamo pojma šta je ovo sve dok ne dobijemo izveštaj o DNK-u“, izjavio je Bruse Ošli, portparol Odeljenja za ribe, divlje životinje i parkove Montane (FVP).


Foto: Printscreen/Youtube

Među teorijama koje već kruže na internetu jeste da to može biti mladi grizli medved, hibrid kojota ili – možda malo manje verovatno – dokaz da postoje vukodlaci.

Umesto toga, FVP je saopštila u izjavi da je stvorenje „mlado, ženka i iz porodice lupusa, član porodice pasa koji uključuje pse, lisice, kojote i vukove“. Dodaje se da su stručnjaci prvi put sumnjali da je to vuk, jer su joj zubi bili suviše kratki i kandže suviše velike.

„Nekoliko stvari mi je privuklo pažnju kada sam video slike. Uši su prevelike, noge izgledaju malo kratke, stopala izgledaju malo mala, a krzno izgleda čudno“, rekao je Ti Smaker, specijalista za vukove FVP.

Jedna teorija za sada je da može biti hibrid vukodlaka koji se uzgaja u zatočeništvu i pušta u divljinu. Ali rezultati DNK će biti poznati tek za mesec dana.

„Možda se neko javi ranije“, rekao je Smaker.

Lov na vukove je dozvoljen u državi i stanovnicima je dozvoljeno da ubijaju vukove koji ugrožavaju njihovu imovinu. Prošle sedmice, kako je objavio BBC, istraživači iz Montane su procenili da ih ima oko 900 vukova širom države.

Izvor: Kurir/Independent

Leave a Reply