NEVIĐENA BRUTALNOST U RUSKOM ZATVORU: Kad zatvorenik prestane da vrišti, osveste ga vodom pa nastave sa udarcima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Video-snimak na kojem se vidi nepekidno 10-minutno maltretiranje zatvorenika u jednom ruskom zatvoru uznemirio je svet.

Kako navode ruski mediji, reč je o zatvoru u gradu Jaroslav a zatvorenik kojeg je gomila stražara batinala pesnicama i pendrecima identifikovan je kao Evgenij Makarov.

 

Na njegove vriske i molbe za milost niko od 10-ak čuvarta koji su učestvovali u maltretiranju, nije ni trepnuo. Samo su nastavljali sa udarcima i povremeno ga polivali kofom vode da ga osveste.

Advokatica Irina Birjakova do koje je procureli snimak dospeo, uputila se u Jaroslav 5 dana nakon incidenta koji se odigrao 29. juna.

 

Kako je rekla, ne može da otkriva kako je video procirio u javnost ali je evidentno da ga je snimio jedan od čuvara. Ovo nije 1. put, kako je rekla da je njen klijent mučki prebijen.

 

Najpre joj nije dozvoljen pristu prebijenom zatvoreniku, ali nakon intervencije državnog ombudsmana Tatjane Moskalkove, zatvorske vlasti su popustile.

 

“Jedva je hodao. Toliko je gadno pretučen po stopalima da se popucala koža na njima već inficirala. Isprebijan je i po zadnjici i anusu. Modrice su mu bile po očima a na rukama je imao rane od lisica koje su se bukvalno usekle u njih” ispričala je advokatica u kakvom stanju je zatekla klijenta.

Nakon što je video sa gnusnim scenama maltretiranja zgrozio čitavu javnost, ruski državni zavod za izdržavanje kaznenih sankcija i Istražni komitet pokrenuli su istragu.

 

Kurir.rs / Independent

Foto: YouTube prtscr / novayagazeta

Leave a Reply