Sinan je mislio na sve, testamenta nije ni bilo: Konačno otkriveno ko će dobiti bogatstvo legendarnog pjevača

Srbijanski medijiski dušebrižnici u nedostatku informacija po društvenim mrežama ispisiju kojekakve netačnosti i neistine o porodici nedavno preminulog Sinana Sakića.

Pišu o nekim razmiricama i svađama oko imovine između članova porodice, pa se onda dotiču imovinskog stanja Sinana Sakića.

Tako kažu da Sinan ima kuću u Indiji, potom stan u Švicarakoj, pa u Beču, da ima pet stanova u Beogradu, dvije – tri vile u Loznici, veliki broj automobila, enormne cifre novca na bankovnom računu…a još samo fale avioni. Onda neki kazuju kako je Sinan testamentom svu imovinu ostavio nekoj indijskoj oranizaciji i kakve već priče ne pričaju.

Naravno poznavajući dosta detalja iz porodičnog života Sakića pa i informaciji o vlasništvu svih nekretnina pokušat ćemo da bar izbliza kažemo neke od istinitih detalja. Naime, tačno je da Sabina Sakić ima dva stana u Beogradu koji su sastavljeni u jedan, da je drugi stan vlasništvo njenog sina Alena, da u Loznici imaju veleljepnu kuću preko puta koje je kuća koju je otac za života sagradio kćerki Đulkici i njenoj porodici.

Nekog „strašnog“ novca na bankovnom računu, kako smo saznali, nema jer je za Sinanovog života njegovo liječenje po privatnim klinikama i sve kućne njege dosta toga “progutali“. Sinan je za života obezbijedio i svoja dva sina iz prvog braka. Rašidu zvanom Ćelo koji je mjesec dana prije očeve smrti izašao iz zatvora kupio je stan i automobil. S drugim sinom nije govorio ali mu je kupio stan, mada su mu i jedan i drugi nanijeli puno duševne boli.

No, roditeljska briga je bila jača pa je uprkos svemu mislio na njihovu egzistenciju. Bilo kako bilo, Sinan nije trebao ostavljati nikakav testament jer je svu imovinu na vrijeme razdijelio.

Leave a Reply