UHAPSILI GA PIJANOG PA MU DALI PRAVO NA JEDAN POZIV – POLICAJCI OSTALI BEZ TEKSTA KADA SU SHVATILI KOGA ZOVE

Policajci se susreću sa raznim situacijama. Ovaj slučaj im je itekako ostao urezan u sjećanju. Slučaj se desio prije dvije godine, ali se i dalje priča o njemu.

Naime, jedan Banjalučanin se našio i drijemao u parkiranom autu. Policajci su obavljali rutinsku kontrolu i onda su došli do njega.

Vidjeli su u kakvom je stanju i da nije sposoban voziti auto, zato su ga odveli u stanicu da se otrijezni. Po pravilu, osoba koju privedu ima pravo na jedan poziv. U tim slučajevima obično se privedeni odluče za advokata ili člana porodice.

Ovdje nije bio takav slučaj. Šta mislite koga je on nazvao? Policajci nisu mogli vjerovati koga je nazvao. On je nazvao jedan restoran i naručio ćevape. Da, dobro ste pročitali. Možete li zamisliti koliko je bio pijan.

Ono što je još interesantnije jeste da nije naručio samo za sebe, već za čitavu stanicu. Pitamo se samo da li je bio svjestan svega i da li bi uopšte imao dovoljno novca da sve to plati. Kako god, vjerujemo da je on nasmijao sve policajce i da se ovo dugo prepričavalo.

Naravno, opet apelujemo da ne vozite u pijanom stanju jer osim što sebi možete nauditi, možete ugroziti i druge nedužne osobe. Ako ste već pili, uzmite taksi ili neka vas odveze neko ko nije pio.

Leave a Reply