KRUŠEVAC JE OD NJEGA STRAHOVAO: Ko je bio Deja Bosanac, desna ruka šefa kruševačkog podzemlja!

Dejan Streljic zvani Deja Bosanac, jedan od najbližih saradnika bivšeg vode najjace kruševacke kriminalne grupe Gorana Obradovica Suše, ubijen je pre godinu dana.

Streljic se pominje u Bijeloj knjizi organizovanog kriminala MUP-a Srbije iz 2001. godine kao clan grupe na cijem je celu Dalibor Filipovic Daki, piše Kurir.rs.

Ova grupa, u kojoj je bio i Suša, ponikla je iz grupe „džodinci“ koja se u Kruševcu borila za primat sa cuvenom „Jotkinom“ grupom predvodenom Zoranom Joticem Jotkom.

Tokom policijske akcije „Sablja“ 2003. godine vode „Jotkine“ grupe su uhapšene i osudene na više od deset godina zatvora. Tu situaciju iskoristio je Suša i preuzeo Kruševac. On se bavio prodajom droge, a u gradu se ponašao bahato, prebijao i maltretirao ljude.

Njegova desna ruka bio je upravo Deja Bosanac. Suša je ubijen u septembru 2014 godine.

Streljic je iza sebe imao nekoliko krivicnih postupaka.

U julu 2011. u diskoteci „Trokadero“ u Budvi pištoljem je prijetio policajcu iz Kruševca koji je u tom trenutku bio na odmoru. Prema pisanju medija, taj policajac je nekoliko mjeseci ranije dao izjavu u vezi sa napadom Streljica na njega i njegove kolege – kada su prilikom rutinske kontrole u Kruševcu tražili od Streljica da se legitimiše. Umjesto da im pokaže dokumenta, Streljic je poceo da ih vrijeda, pa je protiv njega podnijeta krivicna prijava. Napad u „Trokaderu“ bio je Streljicev pokušaj da natjera policajca da promijeni iskaz u vezi sa dogadajem iz Kruševca.

Zbog prijetnji policajcu Streljic je uhapšen po povratku u rodni grad.

Dok je boravio u pritvoru, jedan od njegovih advokata je prošvercovao mobilne telefone u zatvor i dostavio ih Streljicu. Advokat je telefone i baterije skrivao u fascikli, ali ga je otkrio video-nadzor u kruševackom Okružnom zatvoru.

„Vanrednim pretresima pritvorske sobe u kojoj pritvoreni D.S. boravi nakon posjete advokata, pronadena su dva mobilna telefona, cetiri baterije, kao i improvizovani punjaci za mobilni telefon“, saopštilo je tada Ministarstvo pravde.

Advokat Rade Vujcic reagovao je nakon ovog saopštenja tvrdeci da je nezakonito sniman u zatvoru u dok je vodio povjerljive razgovore sa svojim branjenikom.

Leave a Reply