KRVNIČKI GA TU*AO DO SM*TI, MEŠTANI SNIMALI TELEFONOM! Iz straha sakrili snimak od policije! Vladan svog dželata zvao na rakiju i pomirenje!

D.B. iz sela Brestovac kod Bora uhapšen je zbog sumnje da je brutalno pretukao svog prijatelja Vladana Savića (41) iz istog sela, koji je tri dana kasnije preminuo usled teških povreda koje je zadobio.

– U selu su njih dvojica važili za dobre drugare, ali su se posvađali 19.jula I to baš ovde u centru sela. A posvađali su se zbog njive. Osumnjičeni D.B. je Vladanu iznajmio livadu da bi ovaj napasao ovce, a prebio ga je jer mu je, kako je vikao, nesrećni Vladan naneo nekakvu štetu na iznajmljenom imanju. Počeli su da se tuku, a D.B. je Vladana udarao gde je stigao, najviše po glavi I stomaku, šutirao ga je do iznemoglosti – što bi se reklo, prebio ga na mrtvo ime. Mislili smo da su oni prijatelji, naročito kada je nedavno Vladan od svog ubice kupio automobil – kažu meštani.

Niko od članova porodice, kao ni rođaci, nisu želeli da išta komentarišu, niti su
meštani hteli da im se ime nađe u medijima. Po selu se priča i da je D.B. nasilnik, da već ima nekoliko prijava zbog tuče, da je skoro nekoga u besu gađao drvenom klupom u kafani. Kažu da je bio strah I trepet u Brestovcu.

 

Nakon što je premlaćen, Vladan se krvavog lica oteturao kući. Trpeo je tri dana
nesnosne bolove, iskašljavao je krv, ali lekarsku pomoć nije želeo da potraži.

 

– Tačan razlog zašto nije otišao kod lekara niko ne zna. Verovatno nije hteo da
optuži svog prijatelja da ovaj ne bi završio u zatvoru. To je mišljenje koje vlada u selu, i skoro svi smatraju da je to istina. Evo i zašto: umesto da ide u bolnicu,
Vladan je tražio da mu se kupi litar rakije, da se pozove D.B. I da se njih dvojica uz rakiju lepo izmire – kažu meštani.

 

žU noći između 21. I 22. Jula Vladan je preminuo, kako nezvanično saznajemo, na imanju. Da ironija bude veća, njegovo beživotno telo pronašao je upravo D.B. koji je odmah pozvao policiju rekavši da je pronašao svog prijatelja mrtvog sa rascepanom glavom.

 

– Odmah smo naložili obdukciju. Utvrđeno je da je smrt nastupila od povreda
zadobijenih u tuči. Prema našim procenama, Savić bi verovatno ostao živ da se odmah javio lekaru – saznajemo nezvanično od nadležnih.

 

Vladan Savić je sahranjen na groblju u Brestovcu. Protiv D.B. je podneta
prijava zbog sumnje da je počinio ubistvo i određen mu je pritvor do 48 sati.

MEŠTANI TUČU SNIMALI MOBILNIM

 

Dok su se dvojica prijatelja tukla, oko njih je bilo nekoliko meštana.

 

– Dok su se njih dvojica tukli, ljudi su se okupili I sve posmatrali. Niko nije pritekao Vladanu u pomoć, verovatno zbog bojazni da će ozloglašeni D.B. nasrnuti na njih. Da stvar bude još gora, neki su tuču snimali mobilnim telefonima ali za to nema dokaza. Policija ih je sve ispitala, tražila snimke, ali su oni kazali da snimaka nema, verovatno su snimak izbrisali – priča nam jedan meštanin.

 

 

Kurir.rs/S.A.B.

Leave a Reply