SAHRANU NIKOLINE ĐEDOVAC OBELEŽIO NEVEROVATAN DETALJ: Tišinu pred opelo prekinula sirena voza

Na groblju su vladali muk i tišina, čuli su se bolni jecaji. Nikolina je sahranjena u venčanici, kao i njena sestra Kristina. Venčanice su im kupile tetke.

Pred početak opela čula se sirena voza koji je dolazio iz Banjaluke, tišinu je prekinuo taj jezivi zvuk. U tom momentu svi na groblju su se počeli da krste, jer je prisutne to podsetilo na tragediju koja je kobnog dana zadesila ovu porodicu.

Meštani sela, koje je zavijeno u crno, kada je na kobnom pružnom prelazu poginula čitava porodica Đedovac, najavljuju nove proteste, kojima ce insistirati na uklanjanju objekata pored pruge i izgradnju sigurnijeg prelaza označenog svetlosnom signalizacijom.

U stravičnoj sudaru teretnog voza i automobula 12. marta na pružnom prelazu u mestu Grabovica kod Doboja poginuo je bračni par, Slavica (46) i Zlatan Đedovac (53) iz Stanova, a usled zadobijenih povreda preminula je njihova ćerka Kristina (17). Dan posle preminula je i Nikolina Đedovac (18) u UKC RS u Banjaluci.

Povratak kući i prijelaz preko pruge  na pružnom prelazu Stanovi oko 2.55 sati bio je za njih koban. Utvrđeno je da je mašinovođa videvši automobil koji prelazi prugu, davao signale i kočio, ali se  automobil nije zaustaviou. Prelaz je na ovom mestu obeležen saobraćajnim znakom i signalnim znacima, a alkotest mašinovođe pokazao je da je nalaz negativan.

Vatrogasci iz Doboja morali su da seku lim kako bi iz slupanog automobila izvadili tela nastzradalih.

Mještani Stanova kažu da Zlatko Đedovac ima dva brata i sestru i da su njegovi roditelji davno umrli. Kažu da su iza Slavice ostali majka i dva brata.

– Po jedan brat od Slavice i Zlatka žive u inostranstvu, dok su ostali u RS. Drugi Zlatkov brat živi odmah tu u komšiluku, dok su Slavičin drugi brat i majka bolesni i ona se brinula o njima – rekao je jedan od komšija porodice Đedovac.

Leave a Reply