Ovako koristite LIMUN i recite zbogom RAKU, KILOGRAMIMA I DEPRESIJI

Jedna od najzdravijih voćki na svetu je limun, a zbog svojih benefita po zdravlje i izgled koristi se u mnogim receptima.

Eto zbog čega mnogi vole da ispijanje limunade, ali zapravo, sok limuna nije najbolji način da izvučete sve zdrave nutrijente iz ovog voća.

Najbolja varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji deo ovog tropskog voća.

Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje sprečavaju rak, regulišu holesterol, leče infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tela, piše HealthyDefinition.com.

Neki od najznačajnijih benefita limuna:
– Sprečava astmu
– Jača imunitet
– Bori se protiv upale
– Detoksikuje jetru i bubrege
– Reguliše krvni pritisak
– Sprečava rak
– Pomaže lečenju anksioznosti i depresije

Ako je verovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća, a dokazano je i da može da uništi ćelije raka debelog creva, pluća i dojke. Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo maligne ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.

Lekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, semenkama i pulpom. Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici.

Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta.

(Izvor: kurir.rs, BeogradIn)

Leave a Reply