ISPOVEST KLINCA KOJI JE VOZIO BMW SMRTI: Poljubio sam ortaka u čelo i zatvorio gepek! Par minuta kasnije, uleteli smo u reku

Miloš mi je bio najbolji drug. Te noći je insistirao da se preveze u gepeku do Ade Huje, jer u automobilu nije bilo mesta za sve nas. Malo pre nesreće zaustavio sam kola i otvorio gepek da bih proverio kako mu je i da li može da se vozi tako. Ne znam zašto, ali poljubio sam ga u čelo i zatvorio gepek.

Ovim rečimavozač BMW opisao je poslednji susret sa svojim drugom, koji je, kad je nekoliko minuta kasnije njihov automobil uleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji, bio zatvoren u prtljažniku automobila. Osim njega, nastradala je i njihova drugarica, koja je bila u vezi s preminulim dečakom, i njihov zajednički drug. Iz potopljenog BMW uspeli su da isplivaju troje prijatelja koii su dugo posle nesreće jaukali pored reke.

Vozač BMW smrti je detaljn opisao noć uoči tragedije. Kako je rekao, na Milošev poziv došao je oko ponoći u kafić u Skenderbegovoj ulici, pošto je prethodno, krijući od roditelja, uzeo ključeve od automobila: “Okupili smo se u kafiću, došao je i Luka, koji živi u zgradi iznad lokala. Popio sam tri ili četiri rakije od maline. Anastasija je predložila da odemo na Adu Huju jer je ona ranije bila u „Carskoj ohoti“. Nisam hteo jer u kolima nije bilo mesta za sve, popio sam, a još nemam ni vozačku. Međutim, Miloš je insistirao i rekao da njemu nije problem da se vozi u gepeku”

Iako u teškom psihičkom stanju, detaljno je opisao poslednje trenutke pred nesreću.

“Skrenuli smo iz Višnjičke ulice. Išli smo tim putem, ali je bila sumaglica, slabo sam video. Nisam znao dokle ide put jer nikad ranije nisam bio na tom mestu. Sledeće čega se sećam jeste da smo sleteli u Dunav”,  u suzama je ispričao osumnjičeni za izazivanje tragedije, dodajući da će ga ta noć proganjati dok je živ.

“Isplivao sam, a onda ponovo zaronio jer nisam znao šta je sa ostalima”

Zahvaljujući vozaču BMW smrti, život su spasili ostalih troje prijatelja.

Prvo je iz vode izvukao Milicu, svoju devojku, koja je sedela na suvozačevom mestu. Onda je za kosu povukao Luku Višnjića i on je uspeo da ispliva. Pokušao je da pronađe i ostale, ali je voda brzo nadirala i nije uspeo. Čim je isplivao, odjurio je u restoran i zatražio pomoć.

BMW u kojem je nastradalo troje mladih mladi vozač je dobio na poklon od roditelja pre godinu dana.

Otac i majka su mu kupili automobil, ali on nije bio registrovan sve do pre desetak dana. On je upisao vožnju, ali još nije bio položio.

Kako se nezvanično spominjalo, vozač automobila smrti je pokušao da se ubije u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora.

Kad je priveden na saslušanje kod tužioca, bile su mu vezane i ruke i noge jer je postojala opasnost da će pokušati da se otrgne i skoči sa drugog sprata.

Leave a Reply