Konobar otkrio: “evo zašto vas ignorišemo kad želite naručiti piće”!

Vjerovatno ste se već jednom našli u situaciji kad ste pokušavali, a niste uspjeli, privući pažnju konobara.

Business Insider obavio je intervju s 30 konobara iz raznih zemalja svijeta, te ih pritom pitali za savjet kako da se ponašamo za šankom i kako njihovu pažnju možemo odmah privući.

Pored toga, podijelili su i neka svoja negativna iskustva i otkrili šta ne biste nikad trebali uraditi ukoliko ih u gužvi pokušavate dozvati.

Kažite: Izvini, sa lagano podignutom rukom u zraku, ne morate sa njom mahati. Čekajte na svoj red. Garantujem da vas svako vidi. I nemojte nikad da pucketate prstima, rekao je jedan konobar.

Niste vi u baru jedna mušterija, kad stignem doći ću. Naročito ukoliko je gužva. Ne derite se odmah ako ste duže od minute čekali da vas uslužimo. Ukoliko izgledate kao da ćete na nama istresti sve svoje frustracije, ignorisat ćemo vas dok se dovoljno ne smirimo da se s tim vašim stavom možemo nositi.

Mora da je mahanje jednim prstom izašlo iz 7.kruga pakla, prokomentarisao je jedan od njih.

Pripremite novac, ali nemojte sa njim po šanku mahati.

Lagano ću podnijeti, ako je gužva, brzinsko mahanje. Stalno po šanku gledam i isplaniram u glavi ko je sljedeći. Koliko mogu, ja ću se potruditi da vam stavim do znanja da ću doći do vas uskoro. A kad mi i poslije toga mašete, malo je to previše. Možemo vas vidjeti, ne morate mahati ili bilo kakve geste rukama raditi.

Kontakt očima je glavna stvar. Gore gledajte, nemojte u mobitel buljiti i na Instagramu objavljivati fotografije.

Jedan od konobara savjetovao je da se ne propinjete na barske stolice kako biste ih pokušali zgrabiti u šanku. Strpljivo čekajte, vidimo vas i do vas ćemo doći kad vaš red dođe, kaže on.

Neki su rekli i da ih ne dozivate nadimcima poput “šećeru”, jer će vas preskočiti onda namjerno.

Uvijek prođe dobro ono pristojno: oprosti, kaže jedan od njih.

Nekad vas prosto ne vidimo, ne mora značiti da vas ignorišemo, pa stanite za šank da vas možemo vidjeti, kaže jedan.

Izvor: nostalgicno.info

Leave a Reply