UŽAS KOD KRUŠEVCA: Zbog unuke ubio komšiju ispred seoske prodavnice

Čedomir Smiljković (74) hladnokrvno je u subotu oko 14 časova u centru sela Sušica iz lovačke puške ubio komšiju Ivana Mijajlovića (38). Krvavi obračun dogodio se ispred seoske prodavnice, gde je Mijajlović sedeo s meštanima.

Prema rečima očevidaca, pucnjavi je prethodila svađa između Smiljkovića i pokojnog Mijajlovića.

– Čedomir je došao i pozvao Ivana do traktora da nešto popričaju. Posvađali su se, nakon čega je on otišao do svoje kuće i uzeo lovačku pušku. Ubrzo se vratio, prišao i bez reči i pucao u Ivana. Potom se okrenuo ka drugoj prodavnici, ispred koje je sedeo Ivanov rođak, i zapucao. Metak je promašio mladića, uleteo u staklo prodavnice, a njega su okrznule dramlije – priča jedan od meštana Sušice.

Naši sagovornici navode da su ljudi u strahu počeli da beže, a da je Čedomir seo na traktor i odvezao se ka svojoj kući.

– Meštani su se okupili kad je on otišao, ali nesrećnom Ivanu nije bilo pomoći. Upucao ga je u grudi i on je odmah preminuo. Kasnije smo saznali da je Čedomir uhapšen u svojoj kući. Kako smo čuli, policija ga je zatekla kako mirno sedi na terasi. Nije se uopšte opirao hapšenju – kažu u Sušici.

Motiv ubistva zasad nije poznat, ali se nagađa da su u pitanju neraščišćeni porodični odnosi.

Ubica Čeda Smiljković imao je unuku koju je odgajio i za koju je bio jako vezan. Ona za sobom ima jedan neuspešan brak. Meštani Sušice nagađaju da je ubijeni Ivan Mijajlović bio njen ljubavnik i da je sukob zbog toga izbio.

O Smiljkoviću komšije nisu imale reči hvale jer su ga, kako navode, pamtili kao prekog i konfliktnog čoveka.

– On je i ranije pravio probleme, pa nas ovo nije iznenadilo. Po selu se priča da je rođenog sina ubo nožem, nakon čega se on odselio od kuće i otišao u Kruševac sa suprugom i sinom. Posle toga se posvađao s komšijom, udario ga sekirom i teško mu povredio ruku, pa je čovek jedva preživeo – pričaju komšije.

Oni navode da je Smiljković imao različitih zdravstvenih problema.

– Kažu da je imao problema s nervima i da je zbog toga nasilan. Operisao je grlo, pa zbog toga veoma teško govori – rekli su nam meštani Sušice.

Meštani Sušice o ubijenom Ivanu Mijajloviću govore sve najlepše.

– On je bio dobar, porodični čovek. Ima suprugu i dvoje dečice, bavio se poljoprivredom. Zaista porodica za primer, nikada nije pravio nikakve probleme. Strašno smo se potresli, ovo što je Čeda uradio je strašno – rekle su nam komšije.

O ubici, Čedomiru Smiljkoviću, u Sušici nemaju puno lepih reči.

– Vredan je čovek ali nezgodne naravi. Taj kada nešto zacrta tako mora da bude. Ni levo ni desno. Jednom su mu već oduzimali pušku jer za nju nije imao dozvolu ali je on nabavio drugu. Rođenog sina je svojevremno izbo nožem i ovaj se odselio u Dedinu kod Kruševca. Jednog čoveka iz sela, nekog Svetimira, napao je sekirom i posekao po rukama. Emina mu je unuka iz prvog braka. Ubio je dobrog momka, ni krivog ni dužnog – objasnilo nam je nekoliko stanovnika Sušice sa kojima smo razgovarali.

Leave a Reply