Kada su ovo vidjeli cijelo porodilište ostalo zatečeno: Žena rodila potomke kakvi se nikada prije nisu rodili (FOTO + VIDEO)

Alison Spuner i Din Durant su jedan poprilično neobičan bračni par. Naime, Alison je žena bijele kože dok je Din crnac. U jednoj američkoj bolnici se Alison porodila i rodila blizance a blizanke su dobile imena Maja i Lija.

Tu ništa ne bi bilo posebno zanimljivo da se djevojčice nisu rodile sa različitom bojom kože. Radi se o izuzetno rijetkom slučaju koji se dogodi jednom u milion slučajeva. Jedna djevojčica je naslijedila boju kože svoje majke dok je druga naslijedila očevu boju kože. Djevojčice su dvojajčani blizanci a nastavile su porodičnu tradiciju, ono što je dodatno iznenađujuće je činjenica kako je Alison već jednom rodila par blizanki koje su također rođene sa različitom bojom kože.

Ovdje se radi o zaista neobičnom fenomenu, koji se rijetko događa. Naime, osobe crne boje kože isključivo nose gene za crnu boju kože. U slučaju braka bjelkinje i crnca djeca će isključivo imati tamnu boju kože jer se radi o dominantnijem genu. Sigurno se pitate kako je moguće da se onda rodi dijete koje ima bijelu kožu.

Ta pojava je moguća jer se vjerovatno radi o ocu koji je također potomak, crnkinje i bijelca, naime, u periodu robovlasništva, mnogi bijeli robovlasnici su imali intimne odnose sa crnim robinjama, potom se to potomstvo izmiješalo da danas ljudi koji su crnci u velikom broju slučajeva imaju i bjelačke korijene. U tom slučaju, čoovjek crne boje kože koji u svojoj lozi ima bjelačko porijeklo u svom DNK kodu, kao i gen za bijelu boju kože. Šta vi mislite o ovom slučaju?

Izvor: Nostalgicno.info

Leave a Reply