Stvari koje obavezno treba uraditi posle se*sualn0g odnosa

Se*sualni nagon i zadovoljstvo koje samim činom osećamo često nam skrenu misli sa zdravstvene problematike o kojoj bi itekako trebali da vodimo računa.

Mnogi uživaju i u maženju nakon odnosa, ali malo ko ima na umu da bakterije i virusi nikada ne miruju. Kako biste sačuvali svoje zdravlje i u potpunosti uživali u čarima se*sa, uvek imajte na umu ovih šest stavki.

Tuširanje nakon se*sa
Možda vašem partneru tuširanje nakon se*sa izgleda kao loš znak, ali ovo je jako važno za vaše zdravlje, posebno vag*nalno. Tuširanjem ćete isprati urinarne i ostale infekcije.

Mokrite nakon se*sa
Kod žena je jako važno otići na WC i isprazniti mehur nakon se*sa i to bi vam savetovao svaki ginekolog. Žene imaju kraću mokraćnu cev od muškaraca, a seks može pogurati loše bakterije u mokraćni kanal, što može dovesti do peckanja, boli i infekcija.

Ako odete da mokrite odmah nakon seksa, izbacićete te bakterije i poštedeti se urinarne infekcije.

Razgovarajte o kontracepciji i polnim bolestima
Ovo je posebno važno ako imate novog partnera. Kako biste izbegli neugodne situacije i sačuvali zdravlje, otvoreno porazgovarajte i zatražite testiranje na polno prenosive bolesti. Iako razgovor može biti neugodan, prevencija je u ovom slučaju najvažnija.

Dezinfikujte igračke za se*s
Ako ste koristili bilo koju igračku s partnerom, odmah je očistite i dezinfikujte. Nije dovoljno samo ih prebrisati, a uz njih obično dolaze uputstva o korišćenju i održavanju, pa obratite pažnju i na to.

Pobrinite se i da ih čuvate na mestu na kojem nema puno prašine i zapamtite da je kupatilo najgore mesto na kojem ih možete čuvati, jer se tamo često nalazi najviše bakterija.

Ne ignorišite bol tokom ili nakon se*sa
Bol nakon seksa nije normalna pojava, kao ni krvarenje tokom ili nakon se*sa. Ako vam se dogodi bilo šts od ove dve stvari, odmah se uputite ginekologu.

Ne ignorišite promene
Ako primetite promene u vaginalnom iscetku ili slično, takođe se uputite kod ginekologa, jer je to znak da vas je možda partner zarazio nekom polno prenosivom bolešću ili ste, pak, zaradili infekciju.

Izvor: luftika.rs

Leave a Reply