Sve Zukorlićeve žene: Koliko hanuma ima muftija, a koliko džipova i fakulteta? (FOTO)

Zašto je bivši muftija uvek vruća tema u srpskim medijima?

Bivši muftija Muamer Zukurlić u centru je pažnje javnosti zbog peticije za opoziv s mesta predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Oni koji su pokrenuli peticiju smatraju da je on nedostojan ove funkcije jer je dogmatski obrazovan.

No, ovaj muftija je jedinstven i po svojim ženama (javnosti poznate dve, spominjala se i treća), luksuznom načinu života i po tome što na događaje dolazi s četiri džipa BMW X5.

 

Skromno, zar ne?

 

foto: Stefan Jokić

Evo kontorverzi koje se vezuju za ovog, doskora poglavara Islamske zajednice u Srbiji, a od skora važne političke figure.

 

“Smrt za žene”

 

Islam dozvoljava svojim vernicima da imaju više supruga, pod uslovom da prethodnog bračnog partnera materijalno obezbede i da od prethodne supruge dobiju saglasnost za novi brak.

 

Ipak, vest da se Zukurlić pored dve supruge zabavljao sa novinarkom Belkisom Crnovršanin, koju je planirao za treću suprugu prenela se srpskim medijima pre par godina kao bomba. “Muftija je smrt za žene”, pisale su tada novine, a novinarka s kojom se navodno viđao tada je imala samo 25 godina.

 

Ipak, on zvanično ima dve žene, a u više navrata je isticao da je to njegova privatna stvar i da je bolje imati dve žene, nego imati jednu a varati je.

 

Jedna od njih, Elma, generalni menadžer je univerziteta koji je osnovao u Novom Pazaru, sa njom ima troje dece, i ona je jedna od najlepših i najobrazovanijih Novopazarki.  

 

foto: Youtube printscreen

Ona potiče iz ugledne novopazarske porodice, a s decom živi u centru Novog Pazara, dok druga muftijina žena, koju je upoznao u Jordanu, po imenu Umeja, živi odvojeno sa svojom decom.

 

Zanimljivo je da se u poslednje vreme, izgleda, u javnosti pojavljuje sa Elmom, kao što je to bio slučaj sa prijemom u ambasadu SAD povodom 4. jula, američkog praznika Dana nezavisnosti.

 

foto: Beta/MilanObradović

Ipak, ranije se na izborima pojavljivao sa drugom ženom.

 

foto: Fonet
Bez akreditacije 

Već godina se priča kako Internacionalni univerzitet koji je osnovao u Novom Pazaru nema akreditaciju. Brojni tvrde da je postao predsednik spornog Odbora kako bi dobavio akreditaciju za svoj fakultet. Na njemu je otvorio i islamističke studije, a kako smo već napomenuli, njegova druga žena, Elma, generalni je menadžer ovog faksa.

Zanimljivo je i da je novinarka koja je povezivana sa njim navodno studentkinja ovog fakulteta.

 

Džip, džip

 

Jedna od kontroverzi vezana za njegov život je i luksuz kojim odiše njegov život, a poznato je da se sa svitom pojavio na obeležavanju 15 godina od zločina u Srebrenici u četiri ogromna BMW-ova džipa! U pitanju je model X5, jedan od najboljih u svoti ovog bavarskog proizvođača automobila.

Zanimljivo, na džipovima s beogradskim registarskim tablicama preko gornjeg dela šoferšajbne krupnim belim slovima bilo je ispisano “Muftija”!

Skandali

 

foto: Zorana Jevtić

Inače, i dok je bio verski vođa Muamer Zukorlić izazivao je brojne skandale: pretio je Borisu Tadiću “da se ne igra vatrom”, udario je pesnicom u lice Bekira Makića u svom kabinetu, inače svog nekadašnjeg saradnika, a od skora je poslanik srpskog parlamenta, pa ostaje da vidimo da li će se pridružiti Šešelju i ekipi u pravljenju “cirkusa”.

 

(Espreso.rs)

Leave a Reply