Zmijsko jaje je bilo čudne boje. Kada je mladunče izašlo usledio je veliki ŠOK (FOTO)

Tajri Džimerson, koji sa svojom ženom uzgaja mrežaste pitone u Misisipiju, otkrio je nešto neverovatno u novom leglu. Uobičajena je praksa u uzgajanju zmija da se ljuske zarežu kad su zmije unutra dovoljno razvijene, kako bi se osiguralo da mladi izađu iz jaja.

Ovog puta je jaje koje je otvorila Tajrijeva žena imalo čudnu boju, a zmijica se vrteka unutra sa pupčanom vrpcom oko vrata.

– Kad sam je izvukao za glavu zanemeo sam od užasa – rekao je Tajri.

Ono što je video je zmija sa dva oka u jednoj duplji zbog čega izgleda kao kiklop u svojoj vrsti. Takođe, nema funkcionalnu njušku. Ono što je Tajrija najviše iznenadilo je što se zmija rodila živa.

– Ali, bila je veoma slaba i nije mogla da drži glavu – kaže Tajri.

Ovo nije prvi put da je on čuo za ovaj nesrećni fenomen, piše “Njuzvik”.

-Nekome se ranije desilo nešto veoma slično ovom, kako kiklop zmija, koja nije preživela. Zato sam ovu moju odmah uspavao – rekao je Tajri, koji je prethodno fotografisao neobično stvorenje.

Ubijenu zmiju stavio je potom u frižider. Od svoje žene, koja je inače mrtvozornik, zatražio je neke hemikalije za prezervaciju i potopio telo zmije u formalin. Tajri planira da proda jedinstvenu zmiju i već je primio ponudu od 750 dolara.

Njegov piton je možda imao stanje zvano kiklopija, kod kojeg lice embriona postane previše usko tokom razvoja. U ovom slučaju, očne duplje su postale jedno i oba oka su se smestila na isto mesto.

U nekim drugim slučajevima životinja obično ima samo jedno veliko oko. Ovakvi slučajevi zabeleženi su kod svinja, stoke, ljudi i čak ajkula.

Nažalost, kiklopija pogađa mozak i životinje sa ovom mutacijom retko požive nakon rođenja.

Izvor: blic.rs

Leave a Reply