ON JE BIO GLAVNI ČOVEK BALKANSKOG ESKOBARA! Rasturio stotine kilograma kokaina džet-setu! Rodni Vrbas ga OBOŽAVA, u Grčkoj živeo kao bog

Jedan od najbližih saradnika vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, uhapšenog nedavno u Turskoj, bio je Martin Matijašević (33) iz Vrbasa, koji se u svom gradu predstavljao kao pristojna i kulturna osoba, dok je u Grčkoj po elitnim klubovima rasturao stotine kilograma droge džet-setu Soluna i Atine.

 

Matijaševića,  koji je uhapšen početkom decembra 2017. u Atini zbog sumnje da je krijumčario i dilovao kokain vredan oko 15 miliona evra, grčki mediji su opisivali kao desnu ruku vođi “škaljaraca,” kog nazivaju još i balkanskim Eskobarom.

 

FOTO: TEMA.GR PRINTSCREEN

Matijašević je uhapšen u velikoj akciji grčke policije nakon dojave osobe čiji identitet policija drži u strogoj tajnosti. Usred noći desetine naoružanih policajaca upalo je u luksuznu vilu u Atini i u njoj zatekli Matijaševića, Srbina koji ima i hrvatska dokumenta i 136 kilograma kokaina. Iznajmljivanje ovog stana, kako pišu grčki mediji, plaćao je 4.500 evra i bio je iznajmljen na tri meseca.

 

U stanu u kom je uhapšen pronađena je i sveska sa imenima poznatih ličnosti iz Grčke koje su bile Matijaševićeve redovne mušterije, zbog čega je među grčkim džet-setom zavladala velika panika.

 

Martinu je tada određen pritvor od 18 meseci, a prema pisanju grčkih medija, policija ga je pre hapšenja pratila mesecima. Operativci grčke policije su pored droge pronašli i zaplenili 12.000 evra, za koje se sumnja da ih je Matijašević stekao prodajom narkotika.

 

FOTO: PRINTSCREEN

Hapšenju Srbina je, kako tvrde grčki mediji, prethodila opsežna višemesečna istraga, koju je policija pokrenula zbog masovne pojave kokaina u noćnim klubovima i barovima širom Grčke.

 

Kako su o Matijaševiću pisali grčki mediji, u toj zemlji je vodio luksuzanživot, bio je upadljiv, živeo na visokoj nozi i vozio skupe automobile. Tamo  je pričao da je rodom iz okoline Novog Sada i da je držao kafić u centru Beograda.

 

Procenjuje se da je Matijašević kilogram kokaina prodavao za 40.000 evra.

 

Vrbas ga obožava – izuzetno kulturan mladić

 

Vest o njegovom hapšenju u decembru prošle godine šokirala je stanovnike Vrbasa koji su za njega imali samo reči hvale.

 

– Ne mogu da poverujem da je Martin kriminalac. Znam ga kao normalnog mladića i ne shvatam kako se našao u tim vodama. Znao sam da često ide preko granice, uglavnom u Grčku, ali to nisam povezivao sa bilo kakvim “mutnim radnjama” – rekao je tada jedan od stanara naselja u kom i dalje živi Matijaševićeva porodica.

 

Komšije kažu da se radi o “izuzetno kulturnom momku koji se svima lepo javlja”.

 

– Otac mu je pre mnogo godina poginuo u saobraćajnoj nesreći, a majka se pre godinu dana vratila iz Crne Gore u stan u Vrbasu. Martin je pre živeo tu sa starijim bratom – ispričao  je Martinov poznanik.

 

Međutim, Martin je u Atini, izgleda, živeo drugačijim životom. Skup stan, dobra kola, druženje sa atinskm džet-setom. Oni su i bili njegovi glavni klijenti.

 

Matijašević je uhapšen na spavanju, u luksuznom dupleksu u Atini.

 

Iznajmljivanje ovog stana, kako su pisali grčki mediji, plaćao je 4.500 evra.

 

(Kurir.rs)

Leave a Reply