ZAZIDALI BANDERU U ZGRADU NA VOŽDOVCU, A KAD SU ZAVRŠILI TRAŽE OD EPS-A DA JE SKLONE! Investitor: Ni slučajno me ne slikajte!

Nečuveno Investitor Zoran Trajić podigao objekat u Veselina Masleše 40 u Beogradu ne mareći što je zahvatio i betonski stub javne rasvete, a onda se naprasno setio da to što je učinio nije dobro

Ukoliko vas put navede u Ulicu Veselina Masleše na Lekinom brdu u Beogradu, zastanite kod broja 40. Tu se gradi zgrada, i to ne bilo kakva. Betonsku banderu javne rasvete su zazidali u terasu! Da se čovek prekrsti i desnom i levom.

Štaviše, ovaj “arhitektonski haos” ima sve potrebne građevinske dozvole izdate od Sekretarijata za urbanizam. I tek kad je posao završen, investitor Zoran Trajić poslao je zahtev “Elektroprivredi Srbije” za izmeštanje betonskog stuba, ističući da za gradnju ima sve dozvole.

– Izvodeći radove na izgradnji navedenog stambenog objekta, male stambene zgrade, naišao sam na problem. Betonski stub, bandera koja se nalazi na javnoj površini, a ispred fronta predmetne parcele, ukršta se sa terasom na prvom spratu stambene zgrade. Očigledno je potrebno njeno izmeštanje. Ubeđen da su zakonitost, razložnost i socijalno uvažavanje temelj postojanja države za koju se zalažu predsednik republike i svi državni organi, mislim da ovo pitanje treba da se razreši i da se betonski stub postavi u korist i za dobro svih učesnika koji su s tim neposredno povezani – napisao je Trajić “Elektroprivredi” 19. septembra.

 

 

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Njihov odgovor i dalje nije poznat, a u vezi sa ovom problematikom Kurir im je poslao pitanja, ali do zaključenja broja odgovori nisu stigli.

Iz odgovorne projektantske firme navode da ovakvo rešenje nije predviđeno njihovim projektom, jer u trenutku izrade ta bandera navodno nije postojala.

– Podnet je zahtev za izmeštanje bandere, ali nije bilo moguće odložiti početak gradnje. Kako smo informisani, bandera će najverovatnije biti skraćena, a možda čak i potpuno izmeštena – kažu projektanti.

I komšije iz Veselina Masleše su zaprepašćene ovim neverovatnim potezom, a u šali zgradu nazivaju biserom arhitekture.

Investitor Zoran Trajić
Pišite po svojoj savesti

U istoj ulici gde se gradi ovaj stambeni objekata živi i investiror Zoran Trajić. Ekipa Kurira ga je juče pitala za komentar, ali on nije želeo da govori za novine.

– Nemam nikakav komentar. Pišite po svojoj savesti i ni slučajno nemojte da me slikate – rekao je Trajić.

Činjenice
Radovi na ovoj stambenoj zgradi počeli su 18. jula ove godine
Rok za završetak radova je jul 2019. godine

 

 

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Leave a Reply