Jugoslavija je otkidala na nju! Zarađivala je 2.550 dolara dnevno, a jedan potez bio je koban!

U mnogim anketama Bernarda Marovt je bila  proglašena najlepšom misicom koju je Jugoslavija ikada imala.Bila je po rođenju predodređena za uspeh: godišnji kalendar za 1982. godinu magazina Start, koji nam je u socijalizmu zamjenjivao Playboy, zbog Bernardinih slika je  prodat u nevjerovatnih 350.000 primjeraka.

Postala je mis Starta i mis “Penthausa” prije nego je odlučila da isproba svoju sreću na izboru za Mis.Bernarda je izabrana za mis Jugoslavije na izboru u Zagrebu 1982. godine. Međutim , na izboru za najlepšu ženu svijeta u Londonu diskreditovali su je zbog golišavih fotografija koje su objavljene u “Startu”. To joj je bila kobna greška.

Ipak, 30-tak fotografa iz raznih dijelova svijeta proglasili su je misicom fotogenijnosti pa joj dodijelili titulu najfotogeničnije djevojke na svijetu što je takođe  za pohvalu .Par godina poslije proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope . Na vrhuncu svoje karijere zarađivala je 3.000 dolara dnevno. Vjerujemo da ste do sada  čuli za nju i njene uspjehe.

Leave a Reply