ADDIKO ŠIBICARENJE: U ovoj banci varaju građane za MALE iznose tako da ih ne vredi tužiti. I TO IM PROLAZI! (FOTO)

Pre nekoliko godina, Hypo Alpe banku, pretovarenu aferama i korupcijom, zamenila je Addiko banka i uradila totalni njen rebrending uloživši milione eura u marketinške kampanje.

Međutim, poslednjih nekoliko meseci medijima se javlja sve više nezadovoljnih korisnika njihovih usluga koji su prevareni. Jedino postavljaju pitanje: kome mogu da se žale?

Naime, svi ti građani Srbije su prevareni za neke manje iznose koji se kreću od 100 dinara do 1000 dinara. I ako računamo koliko je još takvih korisnika koji nisu primetili prevaru i otuđivanje novca.

Daćemo samo jedan primer. Korisnik ove banke je imao kredit koji je redovno isplaćivao, međutim Addiko banka je to posmatrala drugačije i svaki mesec je naplaćivala zateznu kamatu u iznosima od nekoliko desetina dinara.

Kada je ovaj korisnik prepoznao krađu i javio se banci, tek posle nekoliko meseci je dobio odgovor kako je navodno “došlo do greške u sistemu” i uz izvinjenje mu je vraćen novac.

Naravno, napominjemo kako građani kada kasne sa uplatom rate za kredit ne mogu da se banci daju samo izvinjenje, jer ta ista banka ih svakodnevno maltretira na telefon i traže da se rata što pre uplati.

Kasnije smo došli do saznanja koliko korisnika ove banke se žali na grešku u sistemu. Da se razume, kod banaka je lako opravdati svaku grešku i nazvati je “greškom u sistemu” i to je to. Puj pike ne važi.

I tako funkcioniše nezakonito otuđivanje novca sa računa građana. Sitne, šibicarske metode, koriste da otimaju od građana Srbije. Pa ko primeti i žali se, dobiće samo izvinjenje.

Po svim istraživanjima, preko 50% građana i ne zna šta im se sve skida sa računa i to ne prate pažljivo, tako da je njima moguće uvaliti sve.

Ostaje da vidimo kako će Addiko banka rešavati ovakve “greške u sistemu”, ali je poznato da građani imaju sve manje poverenja u nju uz konstantne žalbe na rad njihovih zaposlenih u ekspoziturama.

U komentarima nam odgovorite na pitanje: ako bi sada birali svoju prvu banku u životu, da li bi to bila Addiko banka?

Leave a Reply