Nevjerovatno svjedočenje: Kćerka pokojnog glumca 7 godina ŽIVJELA KAO KOBILA: Svaki dan sam pasla travu i galopirala (FOTO)

Kejt Havord (47), kćerka pokojnog glumca Konrada Filipsa, kaže da je od svoje šeste do 13. godine živjela poput konja.

Ona danas radi kao terapeut, ali je kao dijete obožavala da nosi uzde, galopira na sve četiri i jede travu.

Takođe, sama je sebi napravila grivu, rep, kopita i potkovice.

Havordova je odrasla na farmi u Škotskoj gdje je imala dovoljno prostora za trčanje i uživanje. Kaže da je “duh konja” prvi put ušao u nju kad je pobijedila u školskoj trci na sve četiri.

– Kao da je duh konja ušao u mene. Osjećala sam se tako slobodno i snažno, a euforiju je pojačala činjenica da sam pobijedila u trci. Od tad sam svaku priliku iskoristila da se pretvaram da sam konj – kaže Kejt kojoj je danas jasno da je to bio samo dječji oblik nošenja sa stresom.

I njena mlađa sestra je kasnije počela da se takođe pretvara da je konj, a zajedno su osmislile 32 različite konjske osobine i svaki je imao svoje ime.

– Išla sam u vrt svojih roditelja i grickala cvjetove brokule, komorač, čak i travu – rekla je.

Njene konjske dane jednog dana prekinuo je otac Konrad.

– Galopirala sam komšijskim prilazom kad je do mene došao otac i rekao mi svojim šekspirijanskim, glumačkim glasom “dođe vrijeme, draga moja, kad svaka mlada dama mora da odloži svoje potkovice“. To je bio neobičan trenutak. Tog dana moje djetinjstvo se završilo – ispričala je Kejt za “Daily mail” i dodala da je tada osjetila kao da je neko pritisnuo prekidač.

Havordova danas kaže kako je glumeći konja bježala od stvarnosti u kojoj je njen otac zbog glumačke karijere mjesecima bio van kuće, a kasnije se i razboleo pa je godinu dana proveo u krevetu. Sve to je snažno uticalo na nju, kaže Kejt.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Leave a Reply