DA SE POHVALI U SVOM KRAJU: Srbin kupio najskuplju jahtu, nećete verovati koliko je platio! (VIDEO)

Duga je 11,3 metra, široka 3,4. Ima kupatilo, kabinu, spavaće sobe i prima 18 ljudi.

Sajam nautike, i to jubilarni 40. otvoren je juče i već je prvog dana privukao mnogo posetilaca. Iako će trajati do 7. aprila, već prvog dana očevi su doveli svoje sinove da razgledaju lepotane.

Šetaju, gledaju, penju se na jahte, koje izlagači nazivaju čamcima, ali… retko ko sklapa posao.

Cene su za naše prilike neverovatne. Računajte da za novac koji biste dali za prosečnu jahtu mogli biste da kupite dvosoban stančić po ceni između 33.000 i 55.000 evra, u zavisnosti od dela grada.

Verovali ili ne, to je samo prosek. Najskuplji čamac košta 420.000 evra. Naravno da je kupljen.

– Reč je o jahti “Monterej 378”. Duga je 11,3 metra, široka 3,4. Ima kupatilo, kabinu, u njoj može da se spava. Prima 18 ljudi koje će po morima da vuku dva motora od 8.200 kubika. Kupio ju je naš čovek još e otvaranja sajma – otkriva nam zaposleni na tom štandu.

Prema njegovim rečima, ona je dakako i unikatna, jer ih ima samo četiri u Evropi, uključujući ovu izloženu na našem sajmu.

Ponuda čamaca, jahti i glisera je velika, a prodavci ih daju i na kredit. Rate su – sitnica! Od oko 700 do 2.000 evra mesečno

Poznavaoci nautičkih prilika kažu da nije pogodan za Dunav, već za kanale. Pa ko voli i ko peca – eto prilike da se ponovi.

Sve u svemu, sudeći po prvom danu, ovaj sajam će biti jedan od posećenijih.

Leave a Reply