VEST DANA: Od 1. januara 2019. građani sa prostora Balkana bez EU pasoša moći će bez vize da rade u Nemačkoj. Evo kako!

Zbog promjene zakona o zapošljavanju u Njemačkoj do daljnjeg je obustavljeno zapošljavanje građana s teritorije bivše EX – YU.

U ovom momentu građani bez pasoša EU neće moći da se zaposle,ovo važi za građane sa srpskim, bosanskim i makedonskim pasošima bez obzira za koji posao žele aplicirati. Ovo se odnosi na sve poslove bez obzira da li želite aplicirati kao medicinar,građevinac,spremačica ili nešto drugo.

Od 1.1.2019 startuje novi zakon o zapošljavanju po kom će svi građani bivše Jugoslavije čije države nisu u EU moći da se zaposle pod istim uslovima kao i građani EU.

 

 

 

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u ambasadu više neće biti neophodan uslov za dobivanje radne vize.

A pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada. Trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU pasošima.

 

Ovu informaciju podupire činjenica da Njemačkoj osim što manjka 100.000 radnika u medicinskoj branši. U ostalim branšama fali i do pola miliona radnika te im ekonomija trpi..

 

 

 

 

 

Bila sam maturantkinja, a on neviđeno zgodan.
Bila sam četvrta godina srednje… A on je došao na zamenu, tokom poslednja dva meseca, jer je naša nastavnica fizičkog otišla na bolovanje. Bio je mlad i neviđeno zgodan, tek je završi fakultet, i ovo mu je bio prvi posao. Kako sam mogla da naslutim da će s njim doživeti najluđe seksualno iskustvo ikada!?

Uglavnom, sve cure iz odeljenja su se ložile na njega – bio je deo naših vlažnih snova. A ja sam dobila šansu da ga probam. To se desilo sasvim slučajno.

Već smo završili školsku godinu, kada sam ga slučajno srela u jednom noćnom klubu. Dok sam đuskala sa društvom oko jednog stola u ćošku, odjednom se pojavio pored mene. I on je tu bio slučajno, sa nekim drugovima, i prišao je da se javi.
Ali se zadržao pored mene vrlo, vrlo dugo. Ispitivao me je šta sam upisala, šta planiram, i pretresao neke teme iz škole… A u nekom trenutku smo prešli i na neke nebitne teme, iz života, i ja sam počela da pričam kao navijena. Davao mi je neke komplimente i u nekom trenutku mi se učinilo da me muva, a bila sam već potpuno sigurna kada su naši komentari počeli da imaju seksi konotacije.

– Nastavniče, malo ste bezobrazni – rekla sam mu, i shvatila da to zvuči kao da ga izazivam.

 

 

 

 

 

– Ja sad nisam nastavnik – odgovorio je on smejući se.

I dalje sam negodovala, ali me je maltene uspalilo to kako se ponaša – bila sam i pomalo popila, a nisam imala dečka, niti seks-varijantu već 6-7 meseci.

Dodirivao me je po leđima i spuštao mi ruku ka guzi, a uopšte se nisam branila. Kada sam rekla da moram do WC-a, rekao mi je da će me otpratiti jer mora i on. “Možemo zajedno”, rekao je, “da ne zauzimamo dve kabine bezbeze!” Na to sam se pocepala od smehe. I stvarno je pošao sa mnom, ali nisam očekivala da je toliko lud da stavarno uđe u ženski WC! I u kabinu! Mada sam to, u stvari, priželjkivala, to sa ove distance stvarno mogu i sebi da priznam.

Pre nego što sam i shvatila šta se dešava, već smo se žvalavili, a ubrzo mi je neviđeno spretno otkopčao pantalone i gurnuo mi ruku u gaćice. Počeo je da mi nadražuje vaginu, i tada sam potpuno poludela – moga je da mi uradi bukvalno šta je god hteo.

Završilo se tako što me je okrenuo i svukao mi pantalone i uzeo me otpozadi dok sam se ja savila preko WC šolje. Bila sam neviđeno vlažna, bilo je divno…

Vratili smo se u gužvu i nastavili da pijemo, i ljubimo se. Drugarice su mi zavidele na najzgodinijem dečku u klubu.

A najsmešniji momenat nastupio je sutra ujutru, kada sam se probudila i shvatila da nismo ni razmenili brojeve telefona. Da li je stvarno zaboravio, ili je to uradio namerno? Nikad ga više nisam videla, a nikome iz škole nisam pričala šta se desilo. Osetila sam se i pomalo iskorišćeno, ali danas mi nije žao što se desilo ono u WC-u.

Leave a Reply