PET REČI NA KOJE SVI PLAČEMO: Marina Tucaković je samo za OVAJ STIH dobila 100 HILJADA EVRA!

Tekstopisac Marina Tucaković je do sada napisala mnoge hitove, koji su joj doneli brdo para

Već decenijama važi za jednog od najboljih tekstopisaca na ovim prostorima, te mnogi pevači dolaze na njena vrata.

Pevačica Neda Ukraden je ispričala kako je nastao njen veliki hit “Zora je” iz osamdesetih godina.

“Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane zora je’, pa ‘Milane zora je’.

Poslednja i konačna verzija je ‘Zora je’. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih doneo preko 100 hiljada evra”, rekla je Neda jednom prilikom u emisiji “Glamur”.

(Espreso.rs/Alo)

Marina Tucaković (Beograd, 4. novembar 1953) jedna je od jugoslovenskih i najpoznatijih srpskih tekstopisaca. U rodnom gradu je završila Ekonomski fakultet. Sa devetnaest godina počela je da se bavi pisanjem tekstova za pesme, uglavnom pop (kasnije i turbo-folk) žanra, tako stvarajući mnoge široko poznate hitove

Marina je karijeru započela radeći sa grupom Zana, za koju je napisala hit Dodirni mi kolena, koji je doživeo brojne prepeve. Marina trenutno sarađuje s mnogim muzičarima srpskog govornog područja. Autorka je tekstova pesama Cece Ražnatović, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Zdravka Čolića, grupe Zana, Tošeta Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Ace Lukasa, Saše Matića, Miligrama, Željka Joksimovića, Ane Nikolić, Severine, Nede Ukraden, Nataše Bekvalac, Olivera Mandića, Slađane Milošević, Harisa Džinovića, Tanje Savić…

U decembru 2008. godine, u dvadeset četvrtoj godini, preminuo je njen sin Miloš. Zbog njegove smrti, Marina se povukla iz rijaliti-šoua Operacija trijumf, u kome je bila član ocenjivačkog žirija. Iako je tada bilo neizvesno da li će nastaviti svoju karijeru, ipak nije odustala. Tucakovićeva je udata za kompozitora Aleksandra „Futu” Radulovića, a ima i mlađeg sina Milana.

Tucakovićeva sarađuje i sa novim muzičarima na sceni. Tako je 2012. napisala ceo album za pevačicu početnicu Teodoru Baković (sa kojeg je pesma Anemija premijerno javno puštena u televizijskoj seriji Folk).

Prema njenoj zamisli održan je prvi festival Beovizija 12, 13. i 14. aprila 2003. godine.[2] Marina inače piše tekstove za mnoge pesme koje učestvuju u borbi za predstavljanje Srbije na Pesmi Evrovizije. Između ostalog, napisala je pesmu Nije ljubav stvar, sa kojom je Željko Joksimović Srbiju predstavljao 2012, zatim Ljubav je svuda za grupu Moje 3 godine 2013, ali i sve tri pesme učesnice na festivalu 3 pa 1 za Oslo, lokalnom odabiru za Pesmu Evrovizije održanu 2010 — Ovo je Balkan za Milana Stankovića, Ti kvariigro za Eminu Jahović i Predsedniče, halo za Olivera Katića.

Godine 2014, Marina je postala članica žirija u novom muzičkom talent-šou programu, Pinkove zvezde, zajedno sa Svetlanom „Cecom” Ražnatović, Harisom Džinovićem, Borom Đorđevićem i Miroslavom Ilićem.

U februaru 2018, Marina je pala u nesvest i na nagovor njene prijateljice Svetlane „Cece” Ražnatović ona se uputila na Institut za onkologiju, gde je hitno operisana od raka dojke.

Leave a Reply