TORNADO U SRBIJI: Na auto-put se iznenada SPUSTILO NEBO, a svi vozači su uradili jednu PAMETNU STVAR! (VIDEO)

Srbiju je prije nekoliko dana zahvatilo veliko nevrijeme, praćeno izuzetno snažnim vjetrom, koje je premašivalo brzinu od 100 kilometara na čas.

nevrijeme-srbija

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz automobila, na autoputu Beograd – Novi Sad, baš kad je dionicu puta zahvatilo jako nevrijeme, reklo bi se da je riječ o tornadu.

Automobili su vozili u pravcu Novog Sada kada se odjednom smračilo! Vozači su najprije pažljivo vozili, da bi potom svi stali, uz upaljena svijetla, što je za svaku pohvalu.

ŠTA UČINITI AKO STE U AUTOMOBILU U OVAKVOJ SITUACIJI?

Meteorolozi savjetuju da NIKAKO ne ulazite u trku sa tornadom, prije svega jer je njegova snaga velika, a i nikad se ne zna pod kojim uglom može da vas “sastavi”, niti se sa sigurnošću može reći kojom putanjom će ići.

Ako ste u pokretu, najbolja strategija je da vozite pod uglom od 90 stepeni u odnosu na tornado i tako održavate distancu u odnosu na ovaj vjetar.

Ako uočite da se sprema nevrijeme ili “pijavicu” najbolje je da stanete, napustite vozilo i zatražite zaklon. NIKAKO se ne treba sakrivati ispod automobila, jer bi vjetar, ako je dovoljno snažan, mogao da “poigrava” sa vašim automobilom.

Izvor: mondo.rs

Leave a Reply