ZNATE LI KOLIKO GODINA ZAPRAVO IMA KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: OVO NIKO NE MOŽE VJEROVATI!

Kolinda Grabar-Kitarović, je jedna od predsjednica za koji je vjerovato čuo cijeli svijet. Svojim postupcim Kolinda često postaje glavna tema raznih odgađaja, a njezina je popularnost naglo skočila nakon Mundijala u Rusiji.

Ipak, mnoge je šokirala činjenica koliko predsjednica Hrvatske ima godina. Kolinda je rođena u Rijeci, 29. aprila 1968. Dakle hrvatska predsjednica ima 50 godina, iako to nitko na prvu ne bi pomislio.

Svoju profesionalnu karijeru započela je u Ministarstvu znanosti i tehnologije, da bi se 1993. godine zaposlila u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje je najprije radila kao savjetnica u Uredu zamjenika ministra, a potom kao načelnica odjela za Sjevernu Ameriku.

kolinda

Godine 1997. odlazi u Veleposlanstvo RH u Kanadi, prvo kao diplomatski savjetnik, a zatim kao ministar savjetnik. Na parlamentarnim izborima 2003. godine izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru.

23. decembra 2003. godine imenovana je ministricom europskih integracija, a 18. januara 2005. godine postaje voditeljica Državnog izaslanstva za pregovore o pristupanju Europskoj uniji (pregovarački tim). Spajanjem Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva europskih integracija imenovana je ministricom vanjskih poslova i europskih integracija.

61565566-kolinda

Na dužnosti ministrice ostala je do 12. januara 2008. godine. Za vrijeme njezinog mandata Republika Hrvatska započela je pregovore za članstvo u EU.

Od 2014. godine Kolinda Grabar-Kitarović obnaša dužnost predsjednice Hrvatske.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović gdje god da se pojavi svojim postupcima privuče nevjerovatnu pažnju.

kolinda

Tako je i sada  prije nego se javila za Dnevnik Hrvatske televizije  iz New Yorka gdje sudjeluje u radu Skupštine UN-a, učinila jedan nevjerovatan gest.

kolinda

Naime, HRT je na Twitteru objavio video na kojem se vidi kako predsjednica popravlja frizuru reporterki.

kolinda

Iza scene. Kad Predsjednica brine o frizuri HRT-ove reporterke Branke Slavice“, napisali su s HRT-a.

Snimka je, kao i sve drugo što se tiče hrvatske predsjednice, izazvala brojne reakcije.

kolinda-new-york1

Kolinda Grabar-Kitarović je definitivno ostala zvijezdom na Svjetskog prvenstvu u fudbalu gdje je svojim srčanim navijanjem oduševila svijet.

kolind3

Zbog velike popularnosti koju je time stekla novinari ruskog izdanja časopisa Marie Claire odlučili su s njom napraviti intervju.

Povodom snimanja Rusi su, kako pišu hrvatski mediji angažirali talijanskog stilista koji je u Zagreb stigao s više kofera odjeće poznatih svjetskih brendova, ipak, predsjednica je inzistirala na kreacijama isključivo domaćih dizajnera što je oduševilo urednicu magazina.

kolindaplesesukeeer-1
kolinda
61435258-kolinda-grabarkitarovic

Hrvatska predsjednica je otkrila je da svaki dan vježba, a možemo reći kako se to itekako vidi pogotovo na slici na kojoj demonstrira svoje sposobnosti s baratanja puškom.

kolinda1
kolinda1
kolinda

Bečki dnevni list Kleine Zeitung jučer je objavio inetrvju s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar – Kitarović. 

U ovom intervjuu govorila o migrantskoj krizi, rodnoj neravnopravnosti, nacionalizmu, a najviše pažnja privukao je njen opis života u Jugoslaviji.

kolinda
kolinda

Leave a Reply