100% GMO: Evo kojih šest proizvoda morate odmah prestati da kupujete!

Jeste li se ikada zapitali koje kompanije morate izbegavati jer ili proizvode hranu niskog kvaliteta ili krše propisane standarde pri proizvodnji iste? U nastavku videćete šest velikih igrača prehrambene industrije za koje vam je najbolje da ih počnete bojkotovati.

U dosta navrata pisali smo o pogubnom uticaju GMO-a na zdravlje. GMO se pokušava na sve načine ugurati i na naša polja, zato su potrebne informacije o štetnosti te veštački stvorene hrane.

Brojna istraživanja objavljena su daleko od očiju javnosti, a dokazala su kako je GMO poguban, donosi ljudima razna oboljenja, od alergija do smtonosnog raka, pa čak i neplodnosti. Ovo je spisak 6 kompanija koje 100 posto koriste GMO u svojim proizvodima, zato – daleko od njih.

1. Pepsi
Ova ogromna kompanija je svoje potrošače isfrustrirala s otkrivanjem tajnog sastojka u svojoj hrani, a to je GMO. Podsetimo samo kako su nakon što su izgubili tužbu morali platiti 9.000.000 $ kazne za lažno oglašavanje. Tvrdili su da je njihov proizvod „Naked Juice“ 100% -ni prirodni sok, a u stvarnosti bio je pun GMO-a.

2. Kellogg’s
Kompanija Kellogg’s nedavno je platila 5 miliona dolara zbog izgubljene tužbe. Lažno su označili Kashi proizvode da su „prirodni“ i kako u njima nema veštačkih dodataka. Laboratorijskim istraživanjima pronađeno je kako Kellogg’s u pahuljicama i ostalim prozvodima koristi 100% GMO kukuruz.

3. General Mills
„Ne koristimo genetski modifikovane sastojke u izvornim pahuljicama. Naš glavni sastojak su oduvek bila cela zrna ovsa – i nema GMO zobi. Koristimo malu količinu kukuruznog skroba u kuvanju, i samo jedan gram šećera po obroku radi ukusa. Naš kukuruzni skrob dolazi iz ne-GMO kukuruza, a koristimo samo čisti šećer od šećerne trske „, naveli su iz General Mills. Ali stvarnost je sasvim drugačija. Kompletnoj GMO zabrani pogoduje tek dva posto deoničarstva kompanije. General Mills-ov direktor je naveo kako „ne vidi problem što u Sjedinjenim Američkim državama proizvodi izrastaju iz biotehnoloških useva“.

4. Nestle
Ova kompanija stavlja GMO u dečju hranu. Trebamo li reći više? Nakon javnog pritiska u Južnoj Africi firma je bila primorana ukloniti GMO iz ishrane za odojčad, ali ih i dalje prodaje u svojoj američkoj verziji firmi.

5. Hershey’s
Koliko će vam se jede čokolada nakon što saznate da je Hershey donirao 800.000 $ za poraz Kaliforniji Prop 37 i Washingtonu I-522, dok je Hersehey’s firma donirala 500.000 $ za poraz ovogodišnje anti-GMO inicijative u Oregonu i Koloradu? Kompanija ima samo jedan organski brend-Dagoba.

6. Coca Cola
Ovo carstvo gaziranih sokova zarađuje 1.500.000 $ kako bi vaši zubi trunuli od konzumiranja GMO-punjenih sokova. Takođe koriste i kukuruzni sirup u kojem se nalazi fruktoza, a koji je u celosti proizveden od GMO-kukuruza.

(Mediji)

Leave a Reply