MILAN OSUĐEN, JER JE TUKAO LOPOVE! Oni na slobodi, pa još traže NAKNADU ZA BOL?! Ovo može samo u Srbiji (FOTO)

U Srbiji se sve češće dešava da se u porodičnom domu dogodi drama u kojoj vlasnik ubije pljačkaša, te su polemike javnosti na ovu temu sve učestalije

Vest da je Milan K, iz okoline Kikinde osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, jer je prošle godine pretukao Mileta R. (33) i Stojana B. (27), koje je uhvatio da mu kradu oluke sa kuće, izavzvala je zgražavanje javnosti, zbog činjenice da lopovi još uvek nisu kažnjeni i još su najavili da će tražiti naknadu za bol i troškove lečenje. 

Da li se ovakvim presudama podržavaju lopovi ili im se jednostavno pokazuje da mogu da nastave “po starom”?

Nameće se logično pitanje – gde je granica nužne odbrane i da li naš zakon u dovoljnoj meri štiti pravo na samoodbranu?

Sudeći po onome što je stiglo Milana, čak iako ste vi napadnuti ili vaša privatna svojina, krivilno ćete odgovorati ako se date u odbranu iste!

Mnogi su mišljenja da je pravda u Srbiji nedostižna, te se često odlučuju da stvari uzmu u svoje ruke. Često je obrazloženje nadležnih da ne smeš na krivično delo odgovarati krivičnim delom, ali šta činiti onda, pitaju se građani?!

Naime, da je Srbija zemlja u kojoj je mnogo togA sumanutno, pokazuje to što građani u SRbiji imaju pravo da se brane od provalnika koji su im ušli u kuću ili u stan u nameri da nešto ukradu, ali samo dok lopova ne nadjačaju!

U Srbiji se sve češće dešava da se u porodičnom domu dogodi drama u kojoj vlasnik ubije pljačkaša, te su polemike javnosti na ovu temu sve učestalije.

Jedan od najpoznatijih slučajeva ubistva provalnika odigrao se koji je u maju 2013. u Beogradu. Provalnik sa šrafcigerom upao je kroz prozor u dom Saška Bogeskog (39), dok su mu žena i ćerka bile u drugoj sobi.

Saša Bogeski
Saša Bogeskifoto: Facebook

U metežu koji je nastao Bogoeskom je povređena glava, a napadač Vladimir Manić (36) je završio sa pet uboda nožem. Pobegao je, ali je ubrzo izdahnuo. Bogeski je pritvoren, pa posle pritiska javnosti pušten da se brani sa slobode. U februaru ove godine, on je oslobođen optužbe da je provalnika ubio u prekoračenju nužne odbrane. Sud je, utvrdio da je reagovao u nužnoj obrani, koja isključuje postojanje krivičnog dela. Međutim, tužilaštvo i dalje smatra da je prekoračio nužnu odbranu, zbog čega je najavilo da će uložiti žalbu na presudu.

Bogeski i njegav porodica trpeli sz konstantne pretnje od prijatelja preminulog provalnika.

(M. B.)

espreso.rs

Leave a Reply