Dodika pitali ko je ubio Davida Dragičevića, evo šta je odgovorio

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su institucije RS spremne da raspišu novčanu nagradu za one koji dostave informacije o stradanju Davida Dragičevića, ukoliko bi to pomoglo da taj slučaj bude riješen.

Dodik je rekao da nije donesena odluka o tome, ali da se o njoj razmišlja.

Na pitanje novinara ko je ubio Davida Dragičevića, predsjednik RS je rekao da je to pitanje za tužilaštvo, a ne instituciju predsjednika, Vladu, pa ni policiju, iako je uključena u ovaj predmet.

“Vidimo da mnogi žele da to povežu na taj način. Republika Srpska je učinila sve u skladu sa svojim kapacitetima, održana je sjednica Narodne skupštine”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da se i lično sastao sa porodicom Dragičević u namjeri da pomogne u rješavanju ovog slučaja.

Dodik je ponovio da odgovor na navedeno pitanje treba tražiti od tužioca, a ne od njega.

Upitan da li njegova današnja konferencija za novinare ima veze sa juče objavljenom bazom podataka Centra za istraživačko novinarstvo o imovini političara, Dodik je rekao da imaju pravo da se raspituju o njegovoj imovini s obzirom na funkciju koju obavlja.

On je naveo da je prije ove funkcije bio bogatiji nego što je danas, te da je lako izvršiti uvid u imovinski karton.

“Nikakva javna sredstava za vrijeme premijerskog i predsjedničkog mandata nisu korištena za bilo kakve porodične ili lične aktivnosti”, poručio je Dodik.

On je dodao da su svi podaci o imovini navedeni u imovinskom kartonu koji je svaki političar dužan da potpiše prilikom kandidature.

Leave a Reply