ŽELJKO MITROVIĆ GA KONAČNO UNIŠTIO: Šok nad šokovima, Saša Popović ukida ZVEZDE GRANDA!

U dogovoru sa čelnicima Televizije „Prva“, Saša je odlučio da od septembra ne emituju pomenutu muzičku emisiju, već novi projekat

Direktor „Grand“ produkcije Saša Popović odlučio je da ukine najgledaniji projekat „Zvezde Granda“, jer je došao na novu ideju.

– Više od deset godina traju „Zvezde Granda“ i svakako da je to najuspešniji projekat na našim prostorima.  Od septembra će biti potpuno nova emisija, imaće drugi naziv i do sada neviđen format. Žiri, koji je sada u muzičkom takmičenju, ostaje i u sledećem projektu, ali će dobiti pojačanje – kaže izvor blizak Popoviću.

Nedavno je i sam direktor na TV „Granda“ ovo potvrdio kada je rekao da će od septembra svi gledati novi muzički šou.

– Ovo će bit nešto potpuno novo. Mislim da gledaoci to ne očekuju. Potpuno novi format koji nikada niko u svetu nije video i koji nemaju ni Amerikanci, ni Britanci, ni bilo ko drugi – izjavio je Saša.

Inače, Popović je istakao da će finale poslednje sezone „Zvezda Granda“ biti održano u Sarajevu, jer je prošle godine bilo u Makedoniji.

– U odluku da finale bude održano u Sarajevu sigurni smo 90 odsto. Nismo još uvek sigurni za datum, ali ću otkriti da se kao najverovatniji termin održavanja finala pominje 16. jul i to na velelepnom stadionu „Koševo“ – objasnio je direktor „Granda“.

Zvezde Granda je muzičko takmičenje u organizaciji Grand produkcije. Na ovom takmičenju se biraju novi pevači Grand scene.

Od samog početka emitovanja glavni urednik i organizator ovog muzičkog takmičenja je Saša Popović, direktor i suvlasnik Grand produkcije. Do sada su se Zvezde Granda birale 2004, 2005, 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017. i 2018. godine. Prve dve sezone su išle kao vrsta segmenta u emisiji Grand šou. Od treće sezone se emituje kao zasebna emisija.

Do juna 2014. ova emisija je emitovana na TV Pink. Od septembra 2014. emisija se emituje na Prvoj srpskoj televiziji i Grand televiziji za područje Srbije, Prvoj televiziji i Nova M za područje Crne Gore i Kanalu 5 za područje Makedonije. Od septembra 2014. do septembra 2018. emisija se emitovala na OBN televiziji za područje Bosne i Hercegovine. Od septembra 2018. emisija se u Bosni i Hercegovini emituje na televiziji Nova BH.

Produkcijski žiri sadrži kreatora takmičenja, osnivača i vlasnika Grand produkcije, Sašu Popovića i muzičke ikone Lepu Brenu i Sašu Jakšića Žiku, koji mogu dopustiti takmičarima prolazak u dalju rundu bez primanja glasova žirija. Lepa Brena i Saša Jakšić Žika su kasnije otišli iz takmičenja i Snežana Đurišić, folk pevačica sa više od 40 godina karijere, popunila je njeno mesto.

Prva sezona Zvezda Granda se održavala tokom 2004. godine. Finale je održano 20. juna 2004. u hali Pionir. Svi finalisti su snimili koktel CD sa po jednom pesmom, a nakon toga i album.

Finalisti prve sezone su bili:

Branislav Mojićević;

Stevan Anđelković;

Tanja Savić;

Darko Filipović;

Nemanja Nikolić;

Slavica Ćukteraš.

Druga sezona Zvezda Granda se održavala tokom 2005. godine. Finale je održano 18. jula 2005. godine na Tašmajdanu. Svi finalisti su snimili koktel CD sa po dve pesme. Postojale su kritike da je ovaj izbor bio lošiji od prethodnog što se tiče organizacije, popularnosti takmičara, ali i kvaliteta istih.

Finalisti druge sezone su bili:

Jadranka Barjaktarović;

Nenad Jovanović;

Saša Jovanović;

Jovana Pajić;

Aca Ranđelović;

Milica Todorović.

Treća sezona Zvezda Granda se održavala tokom 2007. godine. Finale je održano 15. septembra 2007. na Tašmajdanu.

Finalisti treće sezone su bili:

Dušan Svilar;

Radmila Manojlović;

Milan Dinčić Dinča;

Milan Stanković;

Nemanja Stevanović;

Slobodan Batjarević Cobe;

Silvija Nedeljković.

Takmičari koji se nisu takmičili u finalu ali su takođe kao i finalisti dobili po pesmu su:

Katarina Živković;

Jelena Marinkov;

Renato Henc;

Sanja Stojanović;

Slađana Đorđević Bucka

Peta sezona Zvezda Granda je počela u septembru 2010. godine. Finale je održano 18. juna 2011. godine u Beogradskoj areni.

Finalisti pete sezone su bili:

Milan Mitrović;

Dragi Domić;

Stefan Petrušić;

Andrija Marković;

Mišel Gvozdenović;

Mirjana Mirković;

Ivana Pavković;

Bojana Šarović.

Šesta sezona se održavala tokom 2011. i 2012. godine. Finale je održano 23. juna 2012. godine u studiju na Košutnjaku.

Finalisti šeste sezone su bili:

Darko Martinović;

Aleksa Radenković;

Nikola Nešić;

Miroslav Radulović;

Nadica Ademov;

Vanja Mijatović;

Andreana Čekić;

Milica Pavlović;

Nikolina Kovač;

Slobodan Rakić.

Sedma sezona se održavala tokom 2012. i 2013. godine. Finale je održano 22. juna 2013. godine u studiju na Košutnjaku.

Finalisti sedme sezone su bili:

Amar Jašarspahić;

Nemanja Anđelović;

Slobodan Đurković;

Aleksandra Prijović;

Miloš Brkić;

Stefan Lukić;

Slađana Mandić;

Katarina Grujić;

Rada Sarić;

Milena Mima Novaković

Osma sezona se održavala tokom 2013. i 2014. godine. Finale je održano 28. juna 2014. godine u studiju na Košutnjaku. Novina je bila što je u ovoj sezoni uveden stalni stručni žiri kao i novi format takmičenja. Sastav žirija u ovoj sezoni: Zorica Brunclik, Šaban Šaulić, Snežana Đurišić, Aca Lukas i Dragan Stojković Bosanac.

Finalisti osme sezone su bili:

Mirza Selimović;

Miloš Vujanović;

Ajša Kapetanović;

Marko Gačić;

Mustafa Omerika;

Predrag Bošnjak;

Ljubomir Perućica;

Bakir Turković.

Deveta sezona se održavala tokom 2014. i 2015. godine. Finale je održano 12. jula 2015. godine u sportskom centru Boris Trajkovski u Skoplju.

Ovo je prva sezona ove emisije koja se emitovala na Prvoj srpskoj televiziji. Broj članova žirija u ovoj sezoni je povećan na šest jer se petočlanom žiriju iz prošle sezone priključila Ana Bekuta. Međutim, Zorica Brunclik je u junu 2015. napustila žiri, a zamena joj je bio Dragan Kojić Keba.

Finalisti devete sezone su bili:

Haris Berković;

Semir Jahić;

Filip Božinovsκi;

Alen Hasanović;

Harun Mehmedagić;

Biljana Sulimanović;

Sead Hodžić;

Biljana Marković;

Tamara Dragić;

Belma Karšić;

Marina Stankić;

Naida Bešlagić.

izvor: politika-ekspres.net

Leave a Reply