POMOGAO DETETU: Šarić kupio stan malom Milanu (8) čiji roditelji su skočili kroz prozor

Kad je saznao za dečaka čiji su otac i majka skočili sa zgrade zajedno s njim, a mališan je preživeo, Darko odmah dao novac

Darko Šarić, koji je optužen za šverc droge i pranje novca, kupio je stan Milanu Ponjigeru (8), koji je preživeo skok sa šestog sprata solitera u Beogradu, saznaje Kurir. Podsetimo, njegov otac Palko (51) sa suprugom Ilankom (47) i tada trogodišnjim sinom skočio je sa zgrade u Batutovoj 21 u decembru 2011. godine.

Pljevljak je slučajno čuo za tragediju dečaka i njegove porodice, kao i da je mali Milan čudom preživeo.

– Darka Šarića je veoma potresla sudbina mališana. Pratio je tekstove u medijima i iz njih saznao da Milan nema rešeno stambeno pitanje. Zbog toga je odlučio da mu kupi stan. Naravno, Šarić je imao jedan uslov, a to je da se nikad ne sazna da je on dobrotvor – kaže naš dobro obavešten izvor, koji se iznenadio kad je čuo da je ova informacija ipak procurila u javnost.

Darko Šarić pomogao je i nekoliko porodica koje su u majskim poplavama 2014. ostale bez doma.

– Šarić je kupio nekoliko stanova porodicama kojima je voda odnela sve. On je, kao i u slučaju Ponjiger, zahtevao da nikome ne kažu ko im je rešio stambeno pitanje – dodaje naš sagovornik.

Porodica koja trenutno brine o dečaku nije želela da komentariše naša saznanja.

Palko Ponjiger, inače penzionisani kapetan, nekoliko godina je s porodicom živeo u samačkom hotelu kao raseljeno lice. Milanovi roditelji nisu preživeli skok. Mališan je prilikom pada zadobio teške povrede, ali je ipak iz te bitke izašao kao pobednik. Kako se tada pisalo, Ponjigeri su se na samoubistvo odlučili zbog teškog života u hotelu, kao i duga prema vojnom fondu.

– Dečak je živeo u uverenju da je sa ocem, u čijem je naručju bio tokom skoka, išao na vožnju toboganom. Pitao je šta se dogodilo i rekao da više ne želi da ide na taj tobogan jer ga sve mnogo boli – pričao je tada izvor Kurira. Podsetimo, Palko Ponjiger bio je kapetan prve klase vojnog vazduhoplovstva. Sa suprugom Ilankom na malog Milana čekao je punih 18 godina. Brigu o sada osmogodišnjaku preuzeli su njegovi rođaci, uz čiju se pomoć oporavio.

Darku Šariću ponovo se sudi zbog šverca 5,7 tona kokaina, po nalogu Apelacionog suda, koji je prethodno ukinuo presudu kojom je pljevaljski bos bio osuđen na 20 godina zatvora. Specijalni sud istovremeno vodi postupak protiv Šarića zbog pranja novca, koji i dalje nije prvostepeno okončan.

Šarić se predao u martu 2014. godine, nakon što je bio u višegodišnjem bekstvu. Poternica za njim raspisana je 2009, a ubrzo mu je počelo i suđenje, koje se odvijalo u njegovom odsustvu. Šarić sve vreme negira krivicu po svim optužnicama, a nakon što je osuđen na 20 godina zatvora, prestao je da iznosi odbranu.

izvor: politika-ekspres.net

Leave a Reply