Šokantno – VučIć: ma kakav TačI, Haradinaj i Pacoli… evo ko stoji iza svega…

Na konferenciji za medije Aleksandra Vučića, povodom ubistva Olivera Ivanovića, predsednik Srbije je otkrio da je pravi vladar tzv. Kosova Kadri Veselji, a ne Hašim Tači, Ramuš Haradinaj ili Badžet Pacoli.

Kadri Veselji je ratni saborac Hašima Tačija u OVK i nekadašnji šef kosovske tajne službe Kadri Veseli.

Veseli je zamenik predsednika DPK Hašima Tačija, a javnosti je poznat kao nekadašnji šef tajne kosovske službe, poznate kao ŠIK, a smatra se i jednim od osnivača OVK.

Bivši šef G2 (tajna služba OVK) Kadri Veseli, otvorio je biznis u Švajcarskoj kao građanin Srbije, iako se zna da je Švajcarska priznala takozvanu “Republiku Kosovo” kao državu u februaru 2008.

Pokretanje biznisa i otvaranje firme od strane Kadri Veselija u Švajcarskoj, dogodilo se u drugoj polovini 2009, što znači da je Kadri Veseli posle proglašenja nezavisnosti Kosova zadržao državljanstvo Srbije.

Biznis u Švajcarskoj je pokrenuo kao građanin R. Srbije, a ne kao građanin tzv. “Republike Kosovo”.

Kadri Veseli i Fisnik Cukaj su osnovali kompaniju „FK Computers“ u Švajcarskoj, a prilikom osnivanja i registracije firme, obojica su registrovana kao državljani – građani Republike Srbije u Švajcarskoj.

Da se kratko podsetimo da je ŠIK nastala.

Početkom 90-tih stvorena je Albanska informativna agencija (AIK) koja je delovala u okviru FARK-a, albanske oružane formacije samoproglašene Republike Kosovo, u kojoj su bili pretežno bivši oficiri JNA i radnici DB-a i MUP-a albanske nacionalnosti.

Kosovska obaveštajna agencija nastala je 1999. godine nakon demobilizacije OVK.

Stvorena je iz vojne obaveštajne službe OVK, koju su pretežno sačinjavala lica sa kriminalnom prošlošću.

Na njenom čelu je stajao Kadri Veseli, sada bliski saradnik Tačijeve demokratske partije, i verovatno će biti predsednik DPK umesto Hašima Tačija.

Posle 2000. godine KŠIK u svoje redove angažuje i sve pripadnike G-2 iz okvira Kosovskog zaštitnog korpusa, kao i veći deo rukovodećeg kadra iz sastava Kosovske policijske službe.

Pripadnike ŠIK-a su obučavale strane obaveštajne službe, među kojima je prednjačila američka CIA.

I danas se smatra, da iako je formirana tzv. jedinstvena Kosovska obaveštajna agencija, da glavne obaveštajne aktivnosti na Kosovu i dalje vodi KŠIK, na čelu sa Kadrijem Veseljijem, bliskim saradnikom Hašima Tačija.

Oni su nastavili obaveštajnu i agenturnu delatnost protiv institucija Republike Srbije na severu Kosova, kroz rad pojedinih nevladinih organizacija koje su osnovane u Albaniji i na Kosovu.

Dolaskom Euleksa ŠIK jača pozicije i postaje najmoćnija od svog nastanka uz pomoć bliskih veza sa članovima diplomatskih predstavništava na Kosovu kao i samom misijom Euleks.

A pokret “Samoopredeljenje”, izjavljuje da i sada vlada Kosova izdvaja 300 miliona evra za potrebe DPK koja ima svoju ličnu obaveštajnu službu, prenosi sajt “Samoopredeljenja”.

(Mediji)

Leave a Reply