NAJVEĆE LUDILO LAZARA RISTOVSKOG: Odlučio je da snimi OVAJ FILM i za to da traži pare iz budžeta

Lazar Ristovski iza sebe ima nekoliko skandala vezanih za filmska ostvarenja koja je producirao, a koja su plaćena iz budžeta Srbije. Stalno smo se pitali ko finansira tako loše filmove u Srbiji, a na kraju možemo i da predpostavimo na koji način producenti dolaze do novca i šta je presudno u tome.

Lazar Ristovski je prošle godine javno i dosta vatreno podržao Aleksandra Vučića. Malo posle toga, Aleksandar Vučić je, ne baš tako javno ali, pretpostavljamo, ništa manje vatreno, popričao sa ljudima iz RTS-a i došli su do “zajedničkog zaključka” da RTS mora da stane iza novog projekta Lazara Ristovskog. Na pitanje da li su te dve stvari povezane i da li bi do ovog drugog razgovora uopšte došlo da nije bilo one prve podrške, Ristovski ima jasan odgovor – da nje bilo Vučića, ne bi bilo ni filma čije je snimanje upravo završeno.

Posle sedam godina razvijanja projekta, glumac i producent Lazar Ristovski (66) ostvario je davnašnju želju da snimi film “Kralj Petar Prvi” po motivima romana “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića. U ekranizaciji života omiljenog srpskog kralja pomogla mu je porodična umetnička radionica. Sin Petar je režirao film, a supruga Danica (62) je odigrala jednu od bitnijih uloga, pokazavši da jednako uspešno može vladati filmskim kadrom kao što to radi s pozorišnom scenom. Bračni par Ristovski u braku je 38 godina. Oba umetnika su izgradila respektabilne karijere i u teatru i na filmu, u nekoliko navrata su i na sceni i na velikom platnu bili i direktni partneri. Razumevanje i ljubav su dve osnovne komponente na kojima su gradili bračnu zajednicu.

Ovaj put, Lazar Ristovski ima nov projekat koji planira da ostvari početkom 2020. godine. Verovali ili ne, u planu je da snimi svoj autobiografski film! Dakle, sve ono što mu se dešavalo u životu, od prvih glumačkih dana do dana današnjeg. I za to planira da traži pare iz budžeta Srbije.

Možda mislite da je ovo za rubriku verovali ili ne, međutim Lazar Ristovski se ne bi složio sa vama: “TO će biti film koji oslikava život jednog glumca u Srbiji i njegovog razvijanja do savršenstva”, kratak je bio Lazar Ristovski.

I, da li bi vi dali pare za jedan ovakav projekat? Ili recimo za film o životu Novaka Đokovića?

izvor: politika-ekspres.net

Leave a Reply