Najjači čovek svog doba tri puta je video Tita i sva tri puta je nosio pištolj! (FOTO)

Rentgenski snimci pokazuju da je tajna snage Marijana Matijevića bila u tome što je imao duple kosti
Marijan Matijević – najjači čovek svog doba! Na snimcima starim bar osam decenija krije se tajna njegove vanserijske snage.

Rentgenski snimci pokazuju da je tajna njegove snage bila u tome što je imao duple kosti.

(Foto: cro-eu.com/forum)

Čuveni snagator mogao je rukama da podigne iznad glave drveni podijum na kojem je svirao šestočlani orkestarHrvatski Samson, kako su ga za života prozvali, mogao je zubima da podigne bure piva teško 50 kilograma a nakon nastupa da pojede celo jagnje za jedan obrok.

(Foto: teretanavijesti.com)

Lički superčovek iz Gračaca karijeru je počeo u Berlinu, gde je radeći kao nosač, u novinama vidio da u cirkusu nastupa tada poznati atletski šampion koji izaziva na dvoboj svakoga ko hoće. Pobedio je protivnika, zaradio 500 zlatnih maraka i 1900. godine sam počeo da izaziva druge na za novac.

(Foto: trekearth.com)

Bio je nepobediv, zaradio je mnogo novca, a 1927. deo svojih prihoda je darovao Nikoli Tesli za njegov istraživački rad. Bio je zakleti Jugosloven, a novac koji je zarađivao uglavnom je poklanjao ljudima širom Jugoslavije.

Marijanova unuka Irena Matijević kaže da su se Nikola iz Smiljana i Marijan iz Gračaca upoznali tridesetih godina u Americi. Njen deda je nosio sa sobom fotografije sa posvetama Tesle i Mihaila Pupina. Prilikom jednog putovanja vozom, hvalio se pokazujući putnicima svoje poznanike, pa mu je neko ukrao sliku sa Teslinom posvetom, dok je drugu sa Pupinovom Irena dala Muzeju Nikole Tesle.

(Foto: croatiaweek.com)

Marijan se našao se na bezbroj plakata na kojima je širom sveta reklamiranj njegov nastup. Stotine plakata i bar hiljadu razglednica i pisama koje je Marijan slao iz zemalja u kojima je demonstrirao svoju nadljudsku snagu, od Amerike do Kine, nalaze se u Teslinom muzeju u Beogradu.

(Foto: cro-eu.com/forum)

Pričalo se da je Marijan tri puta bio kod Tita i da je uvek dolazio sa pištoljemObezbeđenje nije ni pomišljalo da mu ga oduzme, samo su mu se sklanjali.

(Espreso.rs / Izvor: Jutarnji list)

Leave a Reply