GR0ZAN PRIZOR: Pronašli su živu anak0ndu, a ono što je progutala izbezumilo je sve!

Hodajući divljim predjelima grupica ljudi naletjela je na poluživu anakondu. Shvativši da ju je ubilo ono što je progutala odlučili su rasporiti je.

Međutim, izbezumio ih je njen ”obrok”. Naime, anakonda je progutala drugu anakondu, a kako to izgleda pogledajte u video klipu!

Šta mislite koja je najveća zmija koja je ikada postojala? (FOTO) (VIDEO)

Bitka za cara među zmijama vodi se između azijskog pitona i južnoameričke zelene anakonde

Zmije su oduvek fascinirale naučnike, ali i običan svet, a večito pitanje je koja zmija je najveća. Velike polemike se vode oko ovog pitanja u naučnom svetu, jer svi nastoje da otkriju postoje li zaista tako velike zmije kakve su opisane u čuvenoj knjizi “Knjiga o džungli” ili u filmu “Anakonda”.

Na osnovu fosilnih dokaza i bioloških istraživanja odgovor je sve bliži. Bitka za cara među zmijama vodi se između azijskog pitona i južnoameričke zelene anakonde.

Zelenu anakondu možda pamtite i po slučaju Pola Rozalija, koji je za emisiju “Eaten Alive” dozvolio da ga jedna ovakva zmija proguta. Ona je samo progutala njegovu glavu, pre nego što je pozvao u pomoć ostatak ekipe, čime je potvrđeno da sa ovom zmijom definitivno nema šale.

Mnogi izvori za azijskog pitona tvrde da je najduža zmija, dok je po težini i veličini ipak prednost data zelenoj anakondi. Iz Nacionalnog zoološkog parka Smitsonijan su proglasili zelenu anakondu za najveću zmiju.

Međutim, brojni savremeni navodi baziraju se na proučavanjima i istraživanjima iz prošlosti, za koje nije sigurno potvrđeno da su tačni.

Na primer, navodni azijski piton dug 10.1 metara koji je završio u Prirodnjačkom magazinu 1946. godine i dan-danas zbunjuje naučnike, jer se herpetolozi ne slažu oko dužine ove zmije, navodeći da ona ne prelazi dužinu od 7 metara.

Sa druge strane, zelena anakonda prema navodima nemačkog herpetologa Luca Dirksen dostiže dužinu oko pet metara, ali joj zato težina ide i do neverovatnih 200 kilograma.

Tokom istraživanja u prošloti, pojavljivali su se razni navodi o megazmijama, koji nisu potvrđeni, pa je zato i nastala pometnja oko prave veličine ovih životinja.

Ipak, za sada vodi zelena anakonda, a da li će biti otkrivena još impresivnija zmija od nje, ostaje da se vidi.

Leave a Reply