NIJEDAN APOTEKAR VAM OVO NEĆE OTKRITI: Ovo je jedini pravi lijek za kosti, pomaže i kod oboljenja štitne žlijezde, gastritisa, čira i čišćenja krvi

Odavno je poznato kako kalcij ima brojne važne funkcije u radu organizma.

Kalcij, osim što stvara koštanu masu i sprječava osteoporozu, on normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućava zgrušavanje krvi i podstiče san.

Brojni su faktori koji crpe kalcij iz organizma, a to su prije svega previše sjedenja, kafa, alkohol i gazirana pića.

Kako bi unos kalcija povećali najbolje je se okrenuti ljusci jajeta, koja je najbolji prirodni izvor tog minerala, a i tijelo ga lako apsorbira, jer ljuska po hemijskom sastavu skoro pa identična ljudskim zubima i kostima.

Ljuska jajeta sadrži željezo, bakar, magnan, cink, fluor, fosfor, hrom i molbiden.

Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu dopunu kalcijuma. Zavisno od životne dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske jajeta.

KAKO JE KORISTITI

Lijek za gastritis

Pomiješajte kašiku mljevenih ljuski sa kašikom mljevenog muškantnog oraščića i šećer. Uzimajte ovo tri sedmice, tri puta na dan po  kašiku.

Osim toga možete na vrh noža staviti ljuske jaja i pomiješati ih sa limunovim sokom. Kada se to otopi, dodajte decilitar mlijeka. Pijte 2x na dan ujutro na prazan stomak i navečer.

Jačanje organizma i čišćenje krvi

Uzmite 4 ili 5 ljuski od jaja i dobro operite, zdrobite i stavite to u tri litra vode. Vodu s ljuskama čuvajte u frižideru sedmicu dana i koristite kao vodu za piće. Dnevno uzimajte po tri čaše.

Štitna žlijezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižider nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procedite tečnost i pomiješajte s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu kašiku, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

 

 

IZVOR: Novi.ba

Leave a Reply