OTIŠLI SU U SELO PREMINULE PORODILJE: Evo šta su zatekli, POTRESNI PRIZORI, JECAJI ODJEKUJU

Doljevačko selo Orljane danas je utihnulo nakon vijesti da je meštanka A.P. (27), samo dan nakon što joj je preminula beba, i sama podlegla opakoj bolesti.  Na njivama nikoga nema, a na ulicama se može vidjeti tek po neki prolaznik.

Ispred dragstora nalazi se petoro ljudi, koji ćutke ispijaju po flašu piva ne gledajući jedan u drugog. Novinari nisu dobrodošli, kažu već na početku, tuga njihovih komšija je i njihova.

“Svaki dan dolaze novinari, niste vi prvi… niko nije ušao u njenu kuću. Nisam ni ja, a prvi sam joj komšija… Šta da im kažemo, svi smo se nadali da će na najbolje izaći, jučer umre beba… Seljaci smo, navikli na svakakvu nevolju, pomislio sam da je mlada, biće još djece , neka samo ona bude živa… A, sad i ona ode”,  pričao je jedan mještanin odbijajući da mu se pomene ime, jer kako reče, ne želi da se zamjera porodici koja jedino ima prava da progovori o nevolji koja ih je zadesila.

A, svi su se nadali svadbi, i pridošlicu u Orljane prihvatili raširenih ruku.

“Došla je prošle godine oko Svetog Nikole, rodom je iz Gornjeg Matejevca i osvojila cijelo selo. Toliko je bila pozitivna, osmijeh joj nije silazio s lica, svako je volio da je sretne. Prava žena za našeg komšiju, za njega se može reći samo “suho zlato”. Taj ne ume nekome da kaže lošu riječ, cijela porodica je dobra. Planirali su svadbu, radovali se prinovi ali naiđe ovo zlo”,  komentariše za Telegraf nesreću ove porodice drugi mještanin Orljana.

U čudu su kako se mlada žena zarazila jer su smatrali da su u selu bezbjedni.

“Ne nosimo maske, računamo, mala je sredina, družimo se kao i ranije… Pa, nije ovo Niš. Koliko sam ja čuo, ona je sve vrijeme bila negativna na koronu, ali je imala upalu pluća. Kakvo je to čudo, nije mi jasno… Onakva žena, mlada, jedra, kao jabuka… a ode”,  žalio je komšinicu jedan seljanin.

Niko od njih nije znao ni kada će biti sahranjeni majka i beba.

“Pogledasmo po banderama, nema nijedne plakate… Pretpostavljamo da ni rodbina ne zna još ništa, koliko smo čuli, radiće se obdukcija, pa sahrana sigurno neće biti sutra”,  navodi ovaj čovjek.