Ove stvari žene uporno rade, a nisu odobrene od ginekologa i nanose veliku štetu intimnom području

Sve žene žele da su dobro upoznate sa svojim regijama u donjem dijelu tijela. Ali, naši doktori bi voljeli da se držimo nekih pravila. U nastavku vam predstavljamo vam nekoliko navika koje dosta žena radi a koje bi ginekolozi voljeli da prestanemo raditi.

Hodanje u oznojenoj odjeći za teretanu

Zauzeti ste, a trebate odmah početi sa pripremom večere ili žurite negdje po nalogu nakon što ste se oznojii – ali nemojte to raditi. Žene bi trebale uvijek skidati znojnu odjeću odmah nakon aktivnosti jer razne klice pretežno rastu u toplom i vlažnom okruženju te vrlo lako mogu dovesti do infekcija.

Pretpostavka da je teško menstrualno krvarenje normalno

Bez obzira na godine ili koliko mislite da ste blizu menopauze trebate se pregledati ako morate mijenjati tampon ili uložak svaka dva sata ili pribjegavate duploj zaštiti, i tamponu i ulošku – kako bi ste izbjegli incident.

Prosječni gubitak krvi tokom cijelog menstrualnog ciklusa trebalo bi da iznosi oko 80 mililitara. Teško menstrualno krvarenje je znak za uzbunu i trebali biste kontaktirati svog liječnika u slučaju da se to stalno ponavlja.

Nošenje tangi

Prema mnogim doktorima, tange mogu razvlačiti i nažuljati kožu, uzrokujući iritaciju, te ne dozvoljavaju uvijek ventilaciju. Bez kruženja zraka, to područje može postati pogodno za razvijanje klica. A da ne govorimo koliko su obične pamučne gaćice udobnije…

Ne vjerujte svemu što pročitate na internetu

Stalno provjeravate vaše simptome na internetu? Oprezno sa internet pretaživačima! Istraživanje nekih cijenjenih stranica za zdravlje je dobro mjesto za početi, ali posjeta ljekaru je ipak više preporučljivija.

Sami liječite ono za šta mislite da je infekcija

Mnoge žene odmah kupuju proizvode za infekcije na prvi znak vaginalnih promjena ili svrbeža. Ali nije uvijek u pitanju infekcija, pa tako ta radnja može samo dovesti do ometanja postavljanja prave dijagnoze te dovesti i do pogoršanje simptoma.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Leave a Reply