Udara0 ju je dok ga ruka nije zabolela – Crnogorski vaterpolista kr*nički tuka0 Ukrajinsku milionerku, na kraju joj smr*kao m0zak!

Bivši vaterpolista iz Tivta, Arsenije Stanović, osumnjičen je da je sa najmanje 26 udaraca ubio svoju devojku, državljanku Ukrajine i milionerku, Anastasiju Lašmanovu.

Detalji ovog monstruoznog zločina koji je šokirao Crnu Goru u majku ove godine otkriveni su u optužnici Višeg državnog tužilaštva, koju je potvrdio Viši sud u Podgorici. Izbodena Ukrajinka preminula je od užasnih povreda na licu mesta.

Stanović se tereti da je Ukrajinku ubio 11. maja, u njenom iznajmljenom stanu u kotorskom mestu Dobrota, u jutarnjim časovima.

Kako navode iz tužilaštva, krivično delo počinio je sa predumišljajem, pri čemu je bio svestan svog dela, čije izvršenje je hteo, pišu “Vijesti”.

U optužnici je navedeno da je Stanović u pomenutom stanu napao Lašmanovu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predelu tela i najmanje 10 udaraca tupom stranom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predelu glave i tela.

Kako piše u optužnici, Lašmanova je preminula od brutalnih udaraca po glavi zbog čega joj je naprsla lobanja i smrskan joj je mozak.

– Od ovih udaraca ona je trpela fizičke bolove i strah jakog intenziteta, a okrivljeni je bio svestan da oštećenoj nanosi teške telesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i hteo, tako što je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predelu glave, nanevši joj naročito tešku telesnu povredu u vidu rana prskotina u levom zaušnom predelu i u levom temeno potiljačnom predelu i po obodu navedenih rana prskotina više rana u čijem su prostoru prelomljene kosti lobanje i razoreno, krvlju prožeto tkivo velikog mozga, zbrisane građe, kojom prilikom je nastupila smrt kod oštećene, usled razorenja po život važnih moždanih centara, zbog preloma kostiju lobanje – piše u optužnici.

Ispreturane stvari u stanu i tragovi krvi ukazuju da se žrtva borila sa napadačem.

Uviđaj je trajao do kasno u noć, a policija je nakon dojave o smrti Lašmanove blokirala sve izlaze iz grada i pojačala kontrolu. Da je došlo do surovog zločina, inspektori su saznali kada su dobili poziv od njene prijateljice, koja ih je obavestila da sumnja da joj se nešto dogodilo.

Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala. Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gde su istražitelji zatekli jeziv prizor – glava joj je bila smrskana, a na telu je imala više ubodnih rana.

Lašmanova u Crnu Goru došla pre nekoliko godina i radila kao konobarica. U kratkom roku ona je postala moćna i uticajna osoba.

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procenjuje na 105 miliona evra, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine. Ona je bila direktorka nekoliko kompanija, među kojima je i “Sea Trade” koja je kupila hotel “Mimoza” pre dve godine, koji se nalazi u centru Tivta.

Lašmanova je posedovala hotelski kompleks “Perla” u Tivtu i kozmetički salon “Femme fatale” u hotelu sa pet zvezdica u Budvi. Kako je tada za jedan crnogorski list govorila, salon je otvoren “sa puno ljubavi i željom da se napravi drugačije, savršeno mesto”.

Pored toga, kompanije Lašmanove su gradile nove hotele na Balkanu, piše portal “Fort-russ”.

Misterija je kako je devojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla pre nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme “Mimoza Group” stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije “Aroma”.

Anastasija Lašmanova u Crnoj Gori bila je poznata i na “ženskim sajtovima”, gde je veličan njen stil i pisano da je oličenje elegancije i ekstagavancije.

alo.rs/blic.rs, vijesti

Leave a Reply